Juhiloata mees transportis ööpimeduses ämma

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väimees riskis ämma pärast seadusega.
Väimees riskis ämma pärast seadusega. Foto: Urmas Nemvalts

Ööl vastu esmaspäeva jäi politseile vahele mootorsõiduki juhtimisõiguseta 31aastane Sergei, kelle sõnul sõidutas ta ööpimeduses oma ämma Loksalt Narva tööle.


Esmaspäeva öösel mõned minutid pärast südaööd märkas Rakvere politseiosakonna patrull Tallinna-Narva maanteel Haljala vallas sõiduautot BMW, millel ei põlenud tagumine numbrituli. Arvuti abil said mundrikandjad andmebaasidest teada, et nimetatud auto roolis võib olla mootorsõiduki juhtimisõiguseta kodanik.



Politseipatrull pidas auto kinni ja kontrollimisel selguski, et rooli taga istus 31aastane Sergei, kel oli 24. juunil mootorsõiduki juhtimisõigus ära võetud.



Loksalt sõitu alustanud Sergei selgitas politseinikele, et tema ämmal oli vaja hommikuks Narva tööle minna. Juhtimisõiguse puudumisest oli mees teadlik ja Sergei sõnul ta seepärast ööpimeduse ämma transportimiseks valiski, et siis on vähem võimalusi politseile vahele jääda.



Paraku mehe plaan ei õnnestunud. Sergei viidi politseiosakonda ja tema ämm pidi ise vaatama, kuidas õigeks ajaks Narva tööle saab.



Viimati jäi Sergei mundrikandjatele juhtimisõiguseta sõiduga vahele 27. juulil.



Et mehel oli alates 2007. aastast maksmata erinevate rikkumiste eest määratud trahve 92 400 krooni, siis taotles politsei kohtult tema karistamist arestiga. Viru maakohus määras Sergeile viis päeva aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles