Viadukti varingu aega hoitakse saladuses

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ajaleht

Põhjarannik

kirjutab, et neljapäeval toimub Jõhvi viduktil suurõppus, stsenaariumi järgi leiab viadukti varing aset ajal, mil seda ületab liinibuss, selle all aga liigub kütust vedav rong. Mis kell see juhtub, ei avaldata, et olukord oleks võimalikult tõepärane.


Õppusest võtavad osa Ida-Eesti päästekeskus, Ida-Viru kiirabi, Ida politseiprefektuur, häirekeskus, keskkonnainspektsioon, Eesti Raudtee, maanteeamet, Eesti Punase Risti Ida-Virumaa selts ning sõjaväelased - kokku umbes sadakond inimest. Nende tegevust koordineerib Ida-Viru maakonna kriisikomisjon.

"Millal täpselt õppus algab, sellel päeval valves olevad operatiivteenistuse töötajad ei tea," ütles Jõhvi abivallavanem Priit Kesler.

"Seda tehakse selle eesmärgiga, et saada teada, kui kiiresti ja täpselt nad suudavad reageerida ning erakorralises olukorras üheskoos tegutseda, suurõnnetusega toime tulla, inimelusid päästa. Võin vaid öelda, et viadukti varing toimub päeva esimeses pooles."

Nimetatud õppus peab andma vastuse küsimusele, kui tõhusalt toimib kõigi ametite vaheline raadioside, mis mängib sedasorti erakorralistes olukordades tähtsat rolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles