Tapa kooli remont venib kooli algusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REMONT TAPA GÜMNAASIUMIS
REMONT TAPA GÜMNAASIUMIS Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ehitajatel on kibekiired päevad, sest kooliaasta alguseks peab kõik valmis saama. Tapa gümnaasiumi ehitaja lubab, et tema õppimist segama ei jää, kuid töid jätkub veel oktoobrikski.

Objekti juhi Uku Tindi sõnul on praegu tööl umbes kolmkümmend ehitajat ning tegutsemas kuus alltöövõtjat. Samaaegselt viimistlemisega tegeldakse ventilatsiooni-, kütte- ja elektrisüsteemide ehitamisega ning renoveeritakse kanalisatsiooni ja veevärki.

Uku Tint lubas, et homme õhtuks on tööd lõpetatud, siis hakatakse koristama ja õppeaasta alguseks on võimalik alustada õppetööd. "Edasise suhtes oli meil kooli juhtkonnaga kokkulepe, et septemb­ris teeme töid neljandal ja nullkorrusel ning oktoobris tegeleme veel fassaadiga," rääkis ta.

Tapa valla ehitusspetsialist Tarvo Nõlvak kinnitas tema sõnu, öeldes, et ehitaja lubas mõningasest mahajäämusest hoolimata kooliaasta alguseks kõik valmis teha.

Kolmandal korrusel uue pastelse värvikuue saanud klassiruumid on valmis, esimese ja teise korruse ruumides on veel tegemist.
Kõige suurem tööpõld paistab esmapilgul olevat kooli fuajees. Koolimaja pika tiiva koridoride lõplik valmimine jääb uude aastasse, lühikese tiiva koridorid remonditakse sel aastal, tulevasse aastasse jäävad siin klassiruumid.

Kahtlused
Tapa gümnaasiumi direktor Elmu Koppelmann üles, et objekti juht lubas reede õhtul kell 18 koolimaja neile üle anda. Küsimusele, kas ta on kindel, et kõik õigeks ajaks valmis saab, kostis ta: "Ma ei oska vas­tata, aga ma loodan parimat."
Tema sõnul on olemas ka plaan B, mis tähendab, et ehitajad annavad objekti üle vahetult enne kooliaasta algust. Esimesel koolinädalal tehakse õppetööd kollektiiviga kooskõlastatult teises vormis ehk toimuvad spordi- ja matkapäevad ning kutsepäevad, kus õpilased tutvuvad Tapa valla asutuste tööga.

Tapa vallavanem Kuno Rooba oli kindel, et septembri esimesel täisnädalal saab õppetöö värskelt remonditud koolimajas alata.

"Mina usun küll, ehitaja ju lubas, ja miks me peaksime nende lubaduses kahtlema." Rooba sõnul on ehitajaga peetud regulaarselt töökoosolekuid, millest ka kooli esindajad on osa võtnud. "Ehitada on vaja ja remontida on vaja ning lõppeesmärk on, et me saame kooli korda," ütles vallavanem lõpetuseks.

Staadion
Koos koolihoone remondiga käib gümnaasiumi staadioni renoveerimine.

"Septembri lõpuks peab staadion valmis olema, ja kui just midagi ettenägematut ei juhtu, ollakse absoluutselt graa­fikus," ütles Tapa valla ehitusspetsialist Tarvo Nõlvak.

Ettenägematuks võib kujuneda ilm, sest vihmaga ei saa jooksurada spetsiaalse seguga katta.

Staadionil ongi suuremateks töödeks jäänud jooksurajakatte ja kunstmuru paigaldamine.
Rajakate on Poolast juba teel ning septembri esimesel nädalal alustatakse selle paigaldamist.

Pärast seda pannakse paika ka staadioni kunstmuru. Koppelmanni ütlusil toimuvad kehalise kasvatuse tunnid septembris peale spordihoone veel pargis ja linnastaadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles