Parema puudumisel sobib ka poemoos

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moosid.Foto on illustreeriv.
Moosid.Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maitseeelistused on inimestel erinevad ja suhtumine poest ostetud moosi nii ja naa. Kui aga pannkoogitegu käsil ja kodust keedist võtta pole, ei pelga üldjuhul keegi poekraami ära.

Tõenäoliselt pole valmistoodangut või poolfabrikaati, mida meie poelettidelt ei leiaks. Näiteks tarretist võib osta nii valmiskujul kui ka pulbrina, vala ainult kuum vesi peale, ja ongi valmis.

Täpselt samuti on poeriiulitele rännanud moosipurgid, mida muidu pannkoogi tegemise ajal ikka keldrist toodi. Virumaa Teataja püüdis moositesti abil välja selgitada, kas ja millised eelised on poemoosil kodus valmistatu ees või ei tasu neid üldse mitte võrrelda.

Et kogu kirju moosimaailma toodangut proovida ei jõua, pidi midagi välja valima. Ainsaks kriteeriumiks, et moos ikka Maarjamaal toodetud, mitte maailmaavarustest kohale toodud.

Ostukorvi rändas Meie Mari õuna-astelpajumoos (28.30), Selveri omatoodang, peene nimetusega aprikoosidžemm (16.50), Rõngu Mahl ASi kirsimoos (34.90), Meie Mari vaarikamoos (35.90) ja Põltsamaa maasikamoos (35.90).

Testi tulemuste kohta loe reedesest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles