Teater tuunib suhteid ja “Täismängu”

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere teater alustab 70. hooaega performan­ce'i, näituse ja lavastuste visuaalse tutvustusega.


Rakvere teatri hooaeg avaneb 4. septembril kell 19. "Planeeritud on kolmeosaline üritus, mis puudutab kõiki meie olulisi tegevusvaldkondi," ütles Rakvere teatri direktor Joonas Tartu.
Üritus algab kunstlaulupeo avamise ehk performance´iga, mis avab Erki Kasemetsa koostatud mastaapse ülevaatenäituse eesti kunstist.

Teise osa õhtust moodustab Rakvere teatrile elu andnud Jakob Liiva sünniaastapäevale pühendatud etendus, mida on mängitud üksainus kord ja kus osalevad Erik Ruus, Tiina Mäl­berg ja Marii Ingriin Saaremäe. Järgneb visuaalne uuslavastuste tutvustus ning ka kinolina lastakse korraks alla. Õhtu kolmandas osas esineb Helin-Mari Arder oma bändiga.

Esimese uuslavastusena jõuab publiku ette Erki Aule lavastatud "Kaval-Ants ja Vanapagan", kus väikestele ja suurtele sobivalt on kõneks praegusel ajal aktuaalne naha üle kõrvade tõmbamise teema. Järgneb Jaanika Juhansoni lavastus "Kui Harry kohtas Sallyt" - õnneliku lõpuga romantiline komöödia, mille peaosades Ülle Licht­feldt ja Tarvo Sõmer.

Üllar Saaremäe eneseabiõpikute vastakatel soovitustel põhinev lavastus "Elu ja kuidas sellega toime tulla" on embrüonaalses staadiumis. "Iga trupi liige sai mingi teema suvel läbi töötamiseks ja on nüüd selle ala spetsialist," märkis lavastaja.

Enne, kui jõutakse jõulutükini "Jäneste kirik", esietendub Juhan Smuuli "Polkovniku lesk". Kaugemaid teatrisõpru rõõmustatakse ringreisile suun­duvate muumi­trol­lidega. "Täis­mängu" tuunitakse: Ma­rika Vaa­rikut asendab Terje Pennie ja poisse hakkavad mängima "Vendadest Lõvisüdametest" tuttavad Tim Leesnurm ja Jan Lucas Videvik.

"Mis puudutab järgmist poolaastat või kogu kalendriaastat, siis me siiamaani ei tea, milline on kärpenumber. Meie soov on, et kui meil on olemas publik, kes meid näha tahab, siis üritame säilitada seda mahtu, aga seda ei saa säilitada oma inimeste arvelt. Kindlasti ei tahaks koondada," kommenteeris majanduspoolt Joonas Tartu.
"Trupist polegi kedagi koondada, tuleks pigem juurde võtta. Kuueteistkümnekesi tuua välja üheksa uuslavastust hooajas ...," sõnas Saaremäe.

Trupis suuremaid muudatusi ei ole, kuid Liisa Aibel naaseb lapsepuhkuselt ning teda asendanud Silja Miks jääb samuti truppi. Lavastaja Jaanika Juhanson läheb õppejõutööle, uut lavastajat palgale ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles