Afganistanis langenud allohvitserid jõudsid kodumaale

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistaanis langenud veebel Eerik Salmust ja seersant Raivis Kang saabusid Tallinna lennujaama.
Afganistaanis langenud veebel Eerik Salmust ja seersant Raivis Kang saabusid Tallinna lennujaama. Foto: Toomas Huik

Neljapäeva õhtul jõudsid Eestisse Afganistanis NATO operatsioonil langenud allohvitserid veebel Eerik Salmus ja seersant Raivis Kang.


Langenud allohvitseridele avaldasid austust Ühendkuningriigi ja Ameerika Ühendriikide sõjaväeatažeed, maaväe staabiülem kolonel Artur Tiganik, 1. Jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Raivo Tamm ja Pioneeripataljoni ülem major Antti Viljaste.

Laupäeval, 29.augustil kell 10 saadab Eesti veebel Eerik Salmuse ja seersant Raivis Kangi Tallinna Kaarli kirikust viimsele teekonnale.

Riiklikul matusetalitusel kõnelevad Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

1.Jalaväebrigaad ja Pioneeripataljon sängitavad langenud allohvitserid kodukoha kalmistutele Lääne-Virumaal ja Põlvamaal.

Veebel Eerik Salmus ja seersant Raivis Kang langesid NATO operatsioonil Afganistanis lahinguülesannet täites pühapäeval 23. augustil isevalmistatud lõhkekeha rünnakus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles