Langenud kaitseväelased saadetakse viimsele teekonnale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaks eelmisel nädalal Afganistanis langenud kaitseväelast saadetakse viimsele teekonnale.


Pühapäeval Afganistanis lõhkekeha plahvatuses hukkunud veebel Eerik Salmus ja seersant Raivis Kang saadetakse viimasele teekonnale laupäeva hommikul kell 10 Tallinnas Kaarli kirikus algaval riiklikul leinatalitusel.

Samal päeval sängitavad 1. jalaväebrigaad ja pioneeripataljon langenud allohvitserid kaitseväeliste austusavaldustega kodukoha kalmistutele Lääne-Virumaal ja Põlvamaal.

Veebel Salmust ja seersant Kangi mälestas kolmapäeva õhtul üle tuhande Eesti, Ühendkuningriigi, Taani ja Ameerika Ühendriikide sõjaväelase Afganistanis Camp Bastionis. Mälestustseremoonia viidi kolmapäeva õhtul läbi ka Lashkar Gah's, kus asub Helmandi väekoondise peakorter

Valitsusvastased ründasid pühapäeva pärastlõunal Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas paari kilomeetri kaugusel patrullbaasist Pimon jalaväekompanii Estcoy-8 lahingpioneeride soomukit isevalmistatud lõhkekehaga.

Rünnakus langesid Estcoy-8 lahingpioneerid veebel Eerik Salmus (26) ja seersant Raivis Kang (26). Veebel Salmus langes rünnakus kohe, seersant Kang sai raskelt vigastada, tema elu ei õnnestunud meedikutel päästa.

Samas rünnakus sai vigastada veel neli kaitseväelast, kellest kolm pääsesid teisipäeval haiglast välja.

Eesti osaleb missioonil Afganistanis 2003. aastast ja on kaotanud kuus meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles