Allan Jaakus: Mis on see jõud, mis ajab härja kaevu?

Allan Jaakus
, Rakvere spordikeskuse direktori asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Jaakus.
Allan Jaakus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

JANU vee järele.



Mis on see jõud, mis paneb inimese õppima, edasi püüdlema, oskusi omandama?


See on elujanu ehk tahe tunnetada ümbritsevaid protsesse järjest arusaadavamalt, saades tehtu kohta positiivset tagasisidet.



Tark inimene ei piirdu ainult laia silmaringiga, vaid püüdleb alalõpmata mitmesuguste oskuste poole. Tahes tahtmata raugeb inimese füüsiline ramm ea suurenedes, kuid mõte tehtule toob alati positiivsed mälestused ja rahulolu.



Kas klaverivirtuoos on tark inimene, kuigi ta ei pruugi osata isegi kruvi seina keerata? On, kui ta teadvustab endale selle nõrkuse.



Tark inimene on seega iseseisev, koostöövalmis, vastutustundlik ja säästva mõtteviisiga.



Raskes majandussi­tuatsioonis aga ei sõltu heaolu ainult üksikisikust, vaid kogu Eesti elanike elujanust.



Mina usun, et surutisest väljumiseks peab tark kodanik oma kodukandi elukeskkonda otseselt mõjutavate otsuste tegemisel ise kaasa rääkima.



Sellises olukorras tuleb otsedemokraatliku lähenemise ja aruka planeerimise koostöös muuta inimene iseenda õnne valajaks ehk inimene peab ise saama oma tulevikku positiivselt muuta.



Tark kodanik on jõud, mis muudab inimväärtusi ja aitab kaasa Eesti riigi paremale tulevikule. Kui praegu ei aja janu härga kaevu, siis millal veel?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles