Uus kooliaasta teretab õpilasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Linda Peek (vasakul) ja Gerda Porovart.
Marju Linda Peek (vasakul) ja Gerda Porovart. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vasta koolis astuvad täna avaaktusel üles ka


I klassi õpilased. Juba traditsiooniks saanud suvepäevadel ühiselt õpitud lauluga ütlevad nad oma esimese "Tere" oma koolile.

Kui enamikus koolides jätkab õpilaste arv vähenemist, siis Vastas on õpilaste hulk kahe aasta jooksul suurenenud - 2007. aastal oli seal 76 õpilast ja tänavu 112.

I klassi läheb mõisakoolis sel aastal 16 õpilast, nende seas Gerda Porovart (7) ja Marju Linda Peek (6), kellel on plaan ühes pingis istuma hakata.

"Mul on kõik asjad juba välja võetud. Pinal on nii asju täis, et enam ei mahu sinna midagi," rääkis Gerda.

Gerda ema Kaja Sanderi sõnul on enamik kooliasju ostetud.

"Kuid eks jooksvalt tuleb neid ikka juurde muretseda," arvas ta.

Gerda aga oli juba eelmisel nädalal hakkamist täis ja soovis asjad koolikotti valmis panna.

Et tüdrukud käisid eelmisel õppeaastal ka Vastas eelkoolis, on pilt koolis toi­muvast selge.

Marju Linda pakkus, et tema lemmiktunniks võiks saada inglise keel.

Nimelt arvasid nad pärast kord nädalas toimuvaid eelkoolitunde, et inglise keele ringi võiks sisse vaadata. Ja said hakkama.

Gerdale meeldib aga loodusõpetus. Nii oskas ta ajakirjanikule ette lugeda pika nimekirja seeni: "Kukeseened, sirmikud, porgandi- ja männiriisikad ..."
"Oleme seened selgeks õppinud," lisas ema.

Kuid kui pikk hakkab olema koolipäev?

"Kümme tundi!" hõiskas Gerda. Lõpuks jõudsid tüdrukud arusaamale, et kuuetunnine päev oleks isegi väga pikk.

Sama kooli vilistlane Kaja Sander kiitis valla toredat algatust: eelmisel nädalal korraldati suvepäevad valla lastele, kes kooli lähevad, osa võtsid ka naabervalla lapsed, kes samasse klassi tulevad - nii tutvuti üksteisega juba enne esimest koolipäeva.

Et kooliteed alustab koguni 16 last, teeb kooli direktoril Ülle Villeril meele heaks: "Avaldusi laekus ja laekus, kuni vaatasime - "ohoo!". Selline hea tunne, et nii palju lapsi on."

Lisaks Viru-Nigula valla lastele tuleb õppureid näiteks veel Kundast ja Aserist.

Kogu viimane aasta on Vasta koolis möödunud ehitusmeeleolus ja koolipere pidi eelmisel õppeaastal toime tulema mõisahoones. Nüüd saab I klass õppima asuda vast renoveeritud algklasside majja, mis asub peahoone kõrval, ja pärast avaaktust toimub sellegi pidulik avamine.

Uue kuue on kooli alguseks saanud ka peahoone. Kokku investeeriti mõisakooli Norra ja EMP finantsmehhanismidest ja valla eelarvest ligi 10 miljonit krooni.

"Kool on hubane ja omane. Tänu sellele on laste ja õpetajate vahelised suhted samuti hubased ja omased," oli Viller veendunud.

Avaaktusel esinevad ka I klassi õpilased. Eelmisel nädalal toimunud suvepäevadel õpiti ära laul, millega esinetakse 1. septembri aktusel kõik koos. "See on tervitus I klassilt oma koolile," märkis Viller.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles