Pauluse kiriku lahendusi näeb näitusel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirik mošeeks ja kõrvale hamburgeriputka?
Kirik mošeeks ja kõrvale hamburgeriputka? Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval kell 16 avatakse Virumaa Muuseumide Rakvere näitustemaja teise korruse saalides Rakvere Vabaduse platsi planeerimise ja Pauluse kiriku rekonstrueerimise ideelahenduse arhitektuurivõistlusele laekunud tööde näitus ning toimub ka konkursi võitjate väljakuulutamise pidulik tseremoonia.


Eile panid Rakvere linnakunstnik Jule Käen, välissuhete spetsialist Anu Oja ja arendusspetsialist Inge Peebu võistlustöid vaatamiseks üles.



"Töid on nii palju, et silme eest võtab kirjuks," rääkis Jule Käen, kelle hinnangul esitati konkursile väga palju põnevaid lahendusi, ühtlasi väga lihtsaid ning hirmus erilisi töid.


Päris kõik konkursile laekunud 136 tööd näitusele siiski ei mahu. "Väljas on sadakond tööd," lausus Käen, kes päris täpselt näitusele jõudnud tööde arvu öelda ei osanud.



Linnakunstniku hinnangul puudub päris paljudel töödel reaalsusetaju ja ei tunnetata õiget ruumi. "Eks välismaalased pole lihtsalt Rakveres käinud ja ei kujuta platsi ruumijaotust hästi ette," ütles Käen.



Anu Oja arvas, et kui hoonelahendusi on päris huvitavaid, siis platsile endale on suhteliselt vähe tähelepanu pööratud. "Ma ei ole küll kõiki töid näinud, aga ühtegi head väljakulahendust pole seni veel silma hakanud," lisas ta.



Arhitektuurivõistluse žürii otsustas auhinnata järgnevaid võistlustöid: "Hortus Musicus", "Kolmnurkne", "Lighthouse" ja "tintin'na:buli". "Võidutöö on hästi turvaline," soostus Jule Käen ütlema.



"Tintinnabuli" oli aga vaieldamatult kõige populaarsemaks võistlustöö nimeks. "Minu mäletamist mööda vähemalt kuuel korral," lausus Jule Käen.



Külastajatele on arhitektuurikonkursile laekunud tööde näitus avatud 8.-21. septembrini, kusjuures pühapäeviti ja esmaspäeviti on näitustemaja suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles