Asjade ja teenuste rentimine aitab paremini toime tulla

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Batuut
Batuut Foto: Artur Sadovski/Postimees

Majanduse õitsedes oli populaarne osta, kuid nüüd­sel kriisiajal on nii mõ­nigi pere pidanud oma tavapärased harjumused üle vaatama. Alati pole kõike vaja endale päriseks soetada ja olemas on rendivõimalus.

On olemas internetikeskkonnad, mis asutatud selleks, et viia kokku renditeenuse pakkujad ning potentsiaalsed tarbijad. Need koondavad kõikvõimalike valdkondade renditeenused ühte kohta, neis keskkondades saavad nii eraisikud kui ka väikeettevõtted ise oma kauba või teenuse rentimise kuulutuse hõlpsalt välja panna.

Portaali rendi.ee tegevjuht Roman Loov räägib, et kui eluruumi või auto rentimine on juba üsna tavaline, siis muudes valdkondades inimesed sellise võimaluse peale eriti kergesti ei tule.


"Eelkõige tasub mõelda rentimise kui alternatiivi peale juhul, kui kallist või erilist asja läheb vaja aastas vaid mõnel korral või hooajaliselt," lausub Roman Loov, tuues näiteks aiatraktori, -mööbli, batuudi, rääkimata mootorpaadist või jahist, mille hoolikas ületalve hoidmine võib olla väga keerukas ja tekitada olulisi lisakulusid.

"Samuti oleks tark mõni moodne spordivahend, filmikaamera või muusikariist esmalt hoopis mingiks perioodiks rentida, veendumaks, et seda peres ikka tõesti kasutama hakatakse. Seejärel läheb ka hilisem ost rohkem täppi, sest on juba üsna selgelt teada, milliste omadustega asja soovitakse, millistega mitte," lisab rendifirma tegevjuht.


Roman Loovi arvates oleks ka väikelastele otstarbekas asju rentida, sest tihti kasvatakse oma mänguaiast, kärust, jalgrattast või suusasaabastest enne välja, kui need ära kuluvad. Siis on kahju häid asju ära visata. Loov: "Ja jõuamegi veel ühe tõeni - rentimist pooldav mõtteviis on väga keskkonnasõbralik ja säästlik, sest asjad teenivad oma tootmiseks kulutatud ressursid lõpuks auga tasa."

Märksõnad

Tagasi üles