Paus ehituses teeb sportimise ohtlikuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu võib Vabaduse ja Lilleoru tänava äärne kergliiklustee osutuda ohtlikuks.
Praegu võib Vabaduse ja Lilleoru tänava äärne kergliiklustee osutuda ohtlikuks. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linna tellimusel on AS KEK Elekter rajanud Vabaduse ja Lilleoru tänava äärsele kergliiklusteele valgustuse. Tööde järel võib sellel küll jalutada ja jalgrattaga sõita, kuid rulluisutajatel pole praegu sinna asja.


Kolmapäeva hommikul kõndides Ööbiku tänavalt Lilleoru tänava äärsele kergliiklusteele, mis suundub Tartu tänava poole, oli selge, et nendel tervisesportlastel, kes tahavad rull­uisutada, pole praegu küll mõtet sinna minna. Kuigi mullasest asfaldist hoolimata saab jalutada ning jalgrattaga sõita, aga mitte enamat.


Kergliiklustee äärde on paigutatud uued valgustipostid, kuid teeservad on kindlustamata, mõnel pool ääred murdunud. On näha, et rasked masinad on seda muserdanud.

Lõpetamata tööd


Rakvere linna teedeinseneri Lennart Korbe sõnul on kergliiklustee valgustuse ehitajaks hanke tulemusena AS KEK Elekter.

Korbe tunnistas, et kuigi ehitaja on põhilise töö teinud, on pärast valgustite paigutamist heakorratöödega alustamine viibinud, mis võib möödujatele jätta mulje, et nii jääbki. "Tegelikult on ehitajal lepingu järgi veel aega tööde lõpetamiseks," ütles Lennart Korbe. "Neil on vaja ääred kindlustada, musta mulda vedada ja muru külvata, samuti raskete masinate tekitatud purustused parandada," loetles ta veel tegemata töid.

ASi KEK Elekter juhataja Alar Kivistiku sõnul alustasid nad seal töödega augustis ning tööde valmimise tähtaeg on lepingu järgi septembri lõpp. "Need tööd tehakse kõik ära, raske tehnikaga sinna peale ei saa, nüüd tellisime sinna veidi kergema," ütles ta.

Esimeseks tööks on asfaldi puhastamine sellele kogunenud mullast ja prahist, selleks harjatakse üle nii Vabaduse kui Lilleoru tänaval olevad kergliiklusteed.
Lilleoru teel alustatakse ehitustööde käigus tekkinud asfaldiaukude parandamist ilusate ilmade puhul veel sel nädalal, vastasel juhul lükkuvad tööd järgmise nädala algusse.

"Täht­ajaks tehakse kõik ära," kinnitas Kivistik.


Valgust on vähevõitu


Vabaduse tänaval liiklejad on kaevanud, et kergliiklustee äärde paigutatud valgustid valgustavad rohkem sõidu- kui kõnniteed.


Alar Kivistik ütles, et Vabaduse tee ääres on valgustid võimsad ning kõnnitee valgustuse norm ongi väiksem kui sõidutee valgustuse oma.

"Arvutuste järgi on ühesuguselt valgustatud nii Lilleoru kui Vabaduse tänava kergliiklustee ning mõlemad vastavad kehtivatele normidele. Vabaduse tänava ääres asuvate valgustite nurk on selliselt valitud, et ta valgustab ka kõnniteed," selgitas ASi KEK Elekter juhataja.


Kivistiku arvates võib Vabaduse tänava äärse kergliiklustee valgustusele mõjuda metsa liigne lähedus. Probleemi saab lahendada lihtsalt okste kärpimisega, milleks on tema väitel linnametsnikuga ka kokkulepe olemas.

"Valgustus tuleb täpselt nende normide järgi, mis on ette nähtud kergliiklusteele," lubas Kivistik. Lennart Korbe kinnitas, et enne tööde lõplikku vastuvõtmist tehakse kõik vajalikud mõõtmised, et olla kindel valgustuse normidele vastavuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles