Virumaal andis sõdurivande ligi 500 ajateenijat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurivande andmine Kirde Kaitseringkonnas Tapal.
Sõdurivande andmine Kirde Kaitseringkonnas Tapal. Foto: Arvet Mägi

Täna andis kaitseväe väeosades sõdurivande üle 900 juulis teenistust alustanud ajateenija.


Sõdurivandega tõotab kaitseväelane jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.



Kirde Kaitseringkonna väeosades andis vande pea 500 ajateenijat, Kuperjanovi pataljonis 273 ajateenijat ning logistikapataljonis 50 noorsõdurit.



Mereväe ajateenijad andsid sõdurivande eelmisel nädalal, Vahipataljonis korraldatakse vande andmine järgmisel nädalal.



Vandeandmistseremooniatel osalevad ka kõigi ajateenijate pereliikmed. Sõduri baaskursusele järgneb eriala- ja allüksuse väljaõpe.



Sõdurivande annavad ajateenijad pärast kümnenädalase sõduri baaskursuse lõpetamist. Sõduri baaskursus on ajateenistusse kutsutud sõduri jaoks esmatasandi õpe, kus värsketele kaitseväelastele antakse üksikvõitleja teadmised ja oskused.



Sõduri baaskursus lõppes eksamiga. Õppursõdurite teadmisi ja oskusi kontrolliti nii teoreetiliste testidega kui ka praktiliste harjutuste käigus lahingrajal, kus oli vaja lahendada erinevaid ülesandeid nagu tulepositsiooni valik, maskeerimine, vahemaade mõõtmine, esmaabi andmine, miinide paigaldamine.



Lisaks lahingraja läbimisele kontrolliti ka sõdurite vastupidavust rännakuga, mille kogupikkus on erinevates väeosades kuni 50 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles