Rakvere sõpruslinn panustab meditsiiniturismi

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaa Szolnokis.
Spaa Szolnokis. Foto: Internet

Täna toimub Rakvere sõpruslinnas Szolnokis rahvusvaheline konverents taastuvenergia ressursside kasutamise võimaluste kohta.


Szolnokis viibiv Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev rääkis, et Ungari on kuulus oma termaalvee poolest, mida lisaks ravieesmärkidele on aktiivsemalt rakendatud ka elektri ning soojusenergia tootmisel.

"Eestis on praegu samasugused arengud maasoojuse kasutamise," tähendas Suurkaev, kelle hinnangul on ka Rakveres võimalik maasoojuse kasutamine hoonete kütmiseks.

"See aitaks kaasa meie linnakeskkonna parendamisele," lisas abilinnapea.

Szolnokis panustatakse hoogasalt meditsiiniturismi arendamisse. "See ei piirdu spaateenustega, vaid koos kohalike raviasutustega tegeldakse erinevate raviprotseduuride läbiviimisega, mis baseeruvad kohalikel loodusressurssidel, meditsiinilisel teadmisel ja selle arendamisel," kirjeldas Ain Suurkaev.

"Sellisel kujul on siin kokku saanud teadeus, ettevõtlus ja linna arendustegevus," rääkis abilinnapea, lisades, et tegemist on tõelise teadmiskeksusega, mis võiks mudelina realiseeruda Rakveres Targa Maja baasil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles