Kohtla-Nõmme joogivesi on teist kuud reostunud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tõnu Talivee / SL Õhtuleht.

Ida-Virumaal asuva Kohtla-Nõmme aleviku joogivesi ei kõlba juba teist kuud ilma keetmata juua - hoolimata sellest, et rekonstrueeritud on nii torustikud kui puurkaev, kirjutab

Põhjarannik

.


"Andsime operaatorile üle 90 protsendi ulatuses rekonstrueeritud torustikud ja rekonstrueeritud, vee eeltöötlusega joogiveepumpla - ja ikka on meil joogiveega samad probleemid nagu vanade torustikega Kohtla-Järve linnas," on Kohtla-Nõmme vallavanem Illart Jool valla joogiveemajandust opereeriva OÜ Järve Biopuhastuse tegevuse üle nördinud.

Augustis teatas Järve Biopuhastus oma klientidele, et joogivees on bakterioloogiline reostus, mistõttu ei ole soovitatav kasutada keetmata vett. Kuus lõpus ilmus ettevõtte kodulehele teade, et vesi vastab joogivee nõuetele, kuid napilt nädal hiljem soovitati vett taas keeta.

"Kohtla-Nõmme on kogu oma joogiveesüsteemi korda teinud, ainuke, mis jäeti rekonstrueerimata, oli reservuaar. Arvati, et see on veel piisavalt kindel. Tuli välja, et ei olnud," on Järve Biopuhastuse tootmisdirektori Andra Pärnamäe sõnul nüüd mahuti korda teinud ja selle ka läbi pesnud.

Pärast läbipesemist tehtud analüüside kohaselt jäid mikrobioloogilised näitajad normi piiresse, järgmine analüüs aga näitas taas reostust. "Järgmise nädala jooksul peseme mahuti uuesti läbi ja kui sellest ei piisa, siis veel kord. Niikaua peseme, kui vesi lõplikult puhtaks jääb," lisas Pärnamäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles