Kultuur: Kineastid korraldasid hollivuudliku esilinastuse

Birgit Remiküll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põnevusfilmi "Ohtlik avastus 2" esilinastus.
Põnevusfilmi "Ohtlik avastus 2" esilinastus. Foto: Meelis Meilbaum

Suve jooksul valmis kohalike noorte autorite amatöörfilmile järg. Tegijad korraldasid 10. septembril filmi "Ohtlik avastus 2" maailmaesilinastuse.


Neljapäeva õhtul kogunes Rakvere teatri suurde saali kirev seltskond filmihuvilisi. Linnaisad, teatritegelased, näitlejate vanemad, sugulased ja õpetajad, aga ka väga palju noori oli tulnud uudistama Rakvere filmimeistrite viimast saavutust.


Teatrisaal oli ürituse auks muu­detud kinosaaliks. Mängufilmi "Ohtlik avas­tus 2: kõigel on kord lõpp" maailmaesilinastus oli korraldatud suurejoonelise galaüritu­se­na.


Saalini punane vaip küll ei ulatunud, aga see-eest tegid prožektorid oma töö, pannes kogu saali ja seal viibijad särama.


Hollywoodis toimuvatele nn punase vaiba üritustele ei jäänud õhtu kuidagi alla, sest nagu ikka saabusid filmitegijad ja  -staarid kallitel autodel ning teatriesisel punasel vaibal ootas neid kriiskav fännihulk.

Kõige palavama aplausi saatel jõudis saali mees nagu hunt Kriimsilm ehk operaator, produtsent, monteerija ning enda jutu järgi ka genereerija Jaanus Lekk.

Õhtujuht Margus Grosnõi küsimustele vastates ütles Jaanus, et kõige meeldejäävamaks filmitegemise juures oli tõrgeteta töö. "Pole midagi vahvamat kui probleemideta laabuv meeskonnatöö," märkis produtsent.


Film ise on amatöörfilmi kohta väga hea, juba esimestel minutitel on vaatajal võimalus jälgida ehtsat märulit, kust ei puudu püssipaugud, mis kõlasid väga reaalselt. Küll oleks võinud olla kogu heli poole võrra tugevam, sest tavaliselt mõjuvad lasud filmis ehmatavalt, kuid seekord mitte.

Nagu ühele eeskujulikule põnevusfilmile kohane, sai publik näha ka verd ja laipasid. Siinkirjutaja jaoks oli lõpp üsna ootamatu, negatiivseks tegelaseks osutus hoopis keegi teine, kui vaatajail algul kahtlustada lasti.

Küllalt suurtele tehnilistele viperustele vaatamata jäi saalis istuv publik nähtuga rahule ning aplaus kestis tiitrite lõpuni.


Film vaadatud, meenutas politseiuurija Margust mänginud Martin Klaats möödunud võttepäevi ainult heade sõnadega ja isegi kerge igatsusega.

"Võttepaikadele oli alati hea minna, nalja sai kogu aeg ja samas oli ka põnev. Kuigi esialgu kartsin lõpptulemust, jäi film ikkagi üllatavalt mõnus," avaldas näitleja arvamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles