Repliik: Paradoks reamees Ilvesega

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Läinud nädalal andis sõdurivande reamees Luukas Kristjan Ilves. Mõistagi pälvis riigipea poja patriootlik samm meedia ja seeläbi ka avalikkuse tähelepanu. Nii nagu see on olnud näiteks Briti kuningakoja võsukeste Afganistani missiooni puhul.


Kummastav on aga tõik, et president Ilves pidas niisugust tähelepanu liigseks. Tema Aktuaalsele Kaamerale antud hinnangul ei olnud tegemist meediasündmusega ning taas leidis riigipea võimaluse ajakirjandust kritiseerida, nagu ta on seda tihtilugu teinud.



Mõnikord rohkem, mõnikord vähem põhjendatult. Seekord pigem vähem.



Lausa kahetsusväärne, et Kadriorus ei mõisteta presidendi poja Eesti kaitseväkke mineku nakatavat eeskuju teistele noortele.



Tegi ju Luu­kas oma sammuga reklaami nii presidentuurile, kaitseväe­le kui kogu Eestile.



Kas tõesti peab presidendi pereliikme­te tegevuste avalikustamine piir­duma riigipea kaalulange­tamis­program­mide või esime­se leedi rulluisu­trenni­dega?



Või on meediavaenulikkus suuresti sellesama meedia poolt ametisse aidatud Too­mas Hendrik Ilvesel lihtsalt automaatne hoiak, sest pa­radoksaalsel kombel läkita­ti reamees Ilvese Sõdurilehe­le ja Virumaa Teatajale antud intervjuu presidendi kant­seleist küll käbedasti paljudele meediaväljaannetele üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles