Kiviõli seiklusturismi keskus otsib operaatorit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi oli plaanis sõitjatele avada 2011. aasta lõpus, nüüd on tähtaeg nihkunud paari kuu võrra edasi.
Mägi oli plaanis sõitjatele avada 2011. aasta lõpus, nüüd on tähtaeg nihkunud paari kuu võrra edasi. Foto: Kunnar Rüsülainen

SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus otsib operaatorit, kes pakuks mäel tõstukiteenust. Samuti peaks ettevõte toimetama seiklusrajaga ning mäele planeeritud suviste maasturisõitudega, kirjutab

Põhjarannik

.


Teenuse pakkumiseks tuleb võimalikul operaatoril teha 10-12 miljoni kroonine investeering tõstukite ja lisavarustuse muretsemiseks. Lisaks peab ta aastas maksma 1,8 miljonit krooni renti.

1,8 miljonit krooni on sihtasutuse juhatuse liige Janek Maari sõnul summa, mis arvutuste kohaselt kulub aastas mäe ülalpidamiseks. Tema hinnangul ei ole nõutud rendisumma liialt kõrge, arvestades, et operaator lõikab kasu kümme aastat tehtud ettevalmistustööst ning kasutab mäele ehitatud infrastruktuuri.

Konkurss operaatori leidmiseks kestab 25. septembrini. Kui selleks ajaks huvilist ei leita, tuleb sihtasutusel operaatori kohused enda kanda võtta.

Kiviõli seiklusturismi keskus vajab mäe valmisehitamiseks EASi piirkondade konkurentsivõime tõstmise programmist 50 miljoni kroonist toetust. Vahepeal suletud programm peaks avanema lähima kuu jooksul. Rahastamisotsus peaks saabuma veebruaris.

Kui algselt oli plaanis mägi sõitjatele avada 2011. aasta lõpus, siis nüüd on tähtaeg nihkunud paari kuu võrra edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles