Taastuvenergia osakaal tulevikus kasvab

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud.
Tuulikud. Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval toimus Vasta koolis Lääne- ja Ida-Virumaa taastuvenergia infopäev, kus räägiti taastuvenergia kasutamisest Eestis ja Virumaal praegu ning tulevikus.


Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimehe, OÜ Nelja Energia juhataja Martin Kruusi sõnul on tuuleenergial tulevikku.


"Eesti ja üldse Baltimaade rannikualal on võimalik toota tuuleenergiat praktiliselt kõige odavama hinnaga Euroopas," ütles Kruus.

Ta nimetas, et uuringute järgi on Eesti Euroopas üks kõige rohkem kasvuhoonegaase õhku paiskav riik, arvestades kogutoodangu mahtu ja sisemajanduse koguprodukti.

Selle aasta alguses võeti Eestis vastu pikaajaline elektrimajanduse arengukava, mis näeb ette hakata väga jõuliselt arendama tuuleenergia tootmist.

"Kümne aastaga tuleb ära teha suur töö. Kui eelmisel aastal moodustas taastuvenergia energiatootmisest kaks protsenti, siis kümne aasta pärast peaks see olema juba kolmkümmend protsenti," kõneles Kruus.

Muidugi on olemas veel teisigi alternatiivenergia kasutamise võimalusi, kuid näiteks biomassi hulk on Kuuse sõnul piiratud.

"Me ei saa hakata kasutama energia tootmise eesmärgil rohkem biomassi, kui on juurdekasv. Biomassi teke on seotud pindalaga, pinda me juurde ei kasvata," selgitas ta.

Praegu on Lääne-Virumaal tuulepark Viru-Nigulas, samuti plaanitakse rajada väiksemaid tuuleparke Kunda lähedale ja Tamsalu valda Kullengale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles