Kassaaparaatide varguste laine Ida-Virumaal sai jätku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassa.
Kassa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Augusti alguses Ida-Virumaal alguse saanud kassaaparaatide varguste laine sai jätku ka möödunud nädala lõpus, kui kurjategijad tegutsesid Kohtla-Järvel ja Kiviõlis.


Ööl vastu laupäeva tungisid seni tabamata vargad Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvasse apteeki ja viisid kaasa kassasahtli. Koos lõhkumisega tekitasid vargad kahju ligi 10 000 krooni ulatuses.

Laupäeva õhtul toimus analoogne kuritegu juba Kiviõlis, kus kurjategijad said Lepa teel asuvast baarist saagiks taas kassaaparaadi. Akna kaudu hoonesse tunginud vargad tekitasid kahju 12 500 krooni.

Kassaaparaatide varguste laine sai alguse 26. augustil, kui Illuka vallas Kuremäe külas murti sisse kohalikku poodi ja viidi minema kassaaparaat koos 4380 krooniga. Vargad põhjustasid kokku kahju 8318 krooni.

Järgmine vargus toimus 5. septembril, kui öösel oli tungitud Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ridaküla tänaval asuvasse poodi, kust taas läks kaduma kassaaparaat.

Järgmine sissemurdmine toimus 10. septembri öösel Kohtla-Järvel Tervise tänaval asuvas apteegis, kust viidi ära sularaha, kaks monitori ja kassaaparaat. Kannatanu hindas kahju 20.000 kroonile.

Juba järgmisel öösel tegutsesid kurjategijad Ahtme linnaosas Altserva tänaval asuvas tanklas, kust saadi saagiks taas kassaparaat ning ka sigarette ja alkoholi.

Kaks samalaadset sissemurdmist oli ka 15. septembril Jõhvis. Üks kuritegu toimus Narva maantee poes ning teine Kaare tänaval asuvas kaupluses.

16. septembri öösel kella 1.27 ajal tungiti Jõhvis akna kaudu Narva maanteel asuvasse poodi ja varastati kassaaparaat koos sularahaga.

Jõhvi kriminaaltalituse komissari Margus Kuuse sõnul on kuritegude puhul märgata sama käekirja, kuid uurimise huvides pole võimalik toimunut rohkem kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles