Langenud lehti saab ära anda Rakvere külje all

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Ussimäe prügila sulgemine tõi kaasa mure, kuhu panna sügisel ja kevadel kokkuriisutud lehed ning muud taimsed jäätmed.


Praeguseks on sõlmitud kokkulepe, et OÜ Eesti Kompost võtab kompostimiseks aasta ringi tasuta vastu biolagunevaid aia- ja pargijäätmeid.

Plats asub Rakvere linnast Arkna tee kaudu välja sõites paari kilomeetri kaugusel. Kui on möödutud Raktoom ASist, tuleb keerata esimesele vasakut kätt olevale teele, mis viib ettevõtte komposteerimisväljakule. OÜ Eesti Kompost tootmisjuhi Kalle Põllu sõnul pannakse üles ka vastav viit.

Ettevõte võtab vastu järgmisi biolagunevaid aia- ja pargijäätmeid: niidetud rohi, taimede varred ja juured, mättad, puude lehed ja oksad läbimõõduga kuni kaks sentimeetrit ja pikkusega kuni 30 sentimeetrit, puu- ja juurviljade jäätmed, puukoor, höövlilaastud, saepuru, hakkepuit jmt. Koguse piiranguid ei ole.

Vastu ei võeta komposteerimiseks kõlbmatuid jäätmeid ning biolagunevate jäätmete toomiseks kasutatud taarat. Kalle Põllu ütles, et kliendid peaksid arvestama, et tegemist pole prügimäega ning vastuvõetavad biojäätmed ei tohiks nõuda eritöötlemist.

Kalle Põllu sõnul võetakse jäätmeid vastu tööpäevadel kella 8.30-15.30. Informatsiooni saab Internetist www.eestikompost.ee.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles