Algab õpilaste suitsuprii klassi võistlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigarett
Sigarett Foto: AFP / Scanpix

Sel aastal toimub Tervise Arengu Instituudi poolt läbiviidav suitsuprii klassi võistlus juba kaheksandat korda. Konkurss kestab 12. oktoobrist kuni tuleva aasta 12.aprillni.


Lääne-Virumaa koolidest alustas mulle suitsuvaba klassi konkurssi 37 klassi kümnest koolist. Viis klassi ei suutnud lõpuni vastu pidada ning jätsid osalemise pooleli. Võistluse lõpetas 32 klassi kümnest koolist, kusjuures oli kaaslaste altvedajaid juba V klassi õpilaste hulgas.

"Järelikult pole 4. klasside võistluses osalemine nii rumal ühtigi, kui juba viiendates klassides leidub paadunud suitsetajad," ütles maavalitsuse terviseedenduse spetsialist Olga Boitsov.
 
Ülemaailmse noorte tubakauuringu andmetel on Eesti õpilastest vähemalt korra elu jooksul suitsu proovinud 80,4% ning ligi 35% õpilastest tarbib ka hetkel mõnda tubakatoodet.

Suitsuprii klassi võistlus on suitsetamisvastane  ennetusprogramm IV-XII klasside õpilastele.

Konkursi peamisteks eesmärkideks on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist laste ja noorte seas, motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma ning  toetada tubakavabadust kui eluviisi.

Kõikide edukalt lõpetanud klasside vahel loositakse Tervise Arengu Instituudi poolt välja viisteist 5000-kroonist auhinda.

Eesti on nende riikide hulgas, kus on suurim 13aastaste või nooremate igapäevasuitsetajate arv (ligi 13%), mis tähendab, et tubakaennetusega alustada ei ole kunagi liiga vara.

Lisainfot leiab leheküljelt www.terviseinfo.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles