Jõgeva vastab Rakvere meestetantsudele naiste peoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on umbes kakssada naistantsurühma ligemale kahe ja poole tuhande tantsijaga.
Eestis on umbes kakssada naistantsurühma ligemale kahe ja poole tuhande tantsijaga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Rakveres saab tuleval suvel teoks juba teine meeste tantsupidu, vastukaaluks sellele plaanib Jõgeva linn aastal 2011 korraldada naiste tantsupeo


"See saabki teoks! 2011. aasta juunikuus toimub Jõgeval esimene eesti naiste tantsupidu," seisab kirjas folklooriseltsi Jõgevahe Pere kodulehel.


"Pärast kolme aasta eest Rakveres toimunud meeste tantsupidu hakati tantsuringkondades üha enam rääkima vajadusest korraldada ka naiste tantsupidu," ütles Jõgeva kultuurikeskuse juhataja ning folklooriseltsi Jõgevahe Pere eestvedaja Airi Rütter ajalehele Vooremaa.

"Küll otse, küll kaudselt on tantsuga seotud inimesed andnud mõista, et see võiks toimuda just Jõgeval, sest siin sai ju ülemöödunud aastal peetud ka osavõtjaterohke naistetantsu festival koos üleriigilise võistutantsimisega. Toona käidi välja mõte, et Jõgevast võikski saada Eesti naistetantsu pealinn - nii, nagu Rakvere on meestetantsu oma."

Nüüdseks on otsustatud, et pidu toimub Jõgeva staadionil 2011. aastal.

Meeste tantsupidu Rakveres on planeeritud 13. juuniks aastal 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles