Rakvere teatrisse tuleb Kaie Kõrb ja “Surmatants”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Murdmaa lavastatud draamaballett „Surmatants“. Tantsivad Kaie Kõrb, Viesturs Jansons ja Ruslan Stepanov.
Mai Murdmaa lavastatud draamaballett „Surmatants“. Tantsivad Kaie Kõrb, Viesturs Jansons ja Ruslan Stepanov.

Rakvere teatris etendub 10. oktoobril kell 18 legendaarse koreograafi Mai-Ester Murdmaa ja balletitäht Kaie Kõrbi koostöös valminud lavastus "Surmatants".


Mai Murdmaa on lavastanud Vene teatris draamaballeti koos Kaie Kõrbi, tema partneriga nii laval kui elus Viesturs Jansonsi ja Vanemuise artisti Ruslan Stepanoviga.

Tegemist on teosega, kus sõna ja plastika mõjutavad teineteist kõige tihedamal moel - ballett hakkab provotseerima seisukohavõttu, seisukohavõtt hakkab nõudma tantsu. Laval olevas poksiringis klaarib suhteid abielupaar - endine priimabaleriin Alice ja koreograaf Edgar, kellena astub üles Ruslan Stepanov.

Lavastuses on kasutatud videolõike Kaie Kõrbi tantsitud rollidest.
Muusika kirjutas tuntud ungari helilooja Sandor Kallos, tema teose aluseks on variatsioonid Saint-Saens'i "Luige" teemadele.

Etenduse näitekirjanduslik aluspõhi on mitmeastmeline. Alguses oli August Strindbergi "Surmatants", seejärel Friedrich Dürrenmatti "Mängime Strindbergi", mis teravdas "Surmatantsu" ideed, ja lõpuks lõi Mai Murdmaa oma versiooni perekondlikest lahingutest ja perekondlikust põrgust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles