Piiritustehase vara alghind langes 40 miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas.
Rakvere piiritustehas. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pankrotis AS-i Rakvere Piiritustehase pankrotihaldurid Reet Relvik ja Toomas Saarma müüvad avalikul suulisel enampakkumisel ettevõtte omandis olevaid kinnistuid kogusummas 40 miljonit krooni.

Viimasel enampakkumisel üritasid pankrotihaldurid kinnistuid müüa 51 miljoni kroonise alghinnaga.

Pankrotihaldurid müüvad Lääne-Virumaal Moe külas ja Rakvere linnas Kalda tänaval asuvaid tootmismaid tervikvarana alghinnaga 37 miljonit ning Tapa linnas asuvat kinnistut alghinnaga kolm miljont krooni.

Varem olid kinnistud müügis vastavalt 46 miljoni ja viie miljoni kroonise alghinnaga.

Moe küla kinnistu üldpind on 13,9 hektarit ning Rakvere linnas Kalda tänaval asuva kinnistu üldpind on 29.741 ruutmeetrit. Kinnistud on koormatud vastavalt 12 miljoni krooni ja 48 miljoni krooni suuruste hüpoteekidega AS Rietumu Banka kasuks.

Lisaks kuulub tervikvarade enampakkumise nimistusse 17 transpordivahendit - peamiselt poolhaagised ja veoautod. Transpordivahendite alghind 1,09 miljonit krooni sisaldub ka tervikvarade enampakkumise alghinnas.

Rakvere Piiritustehase pankrotihaldurid müüvad avalikul suulisel enampakkumisel ka Tapa linnas Kauba tänaval asuvat tootmismaa otstarbega 6744 ruutmeetri suurust kinnistut. Kinnistul asub laohoone, mille juurde tuleb raudteeharu.

Kauba tänava kinnistu on koormatud hüpoteegiga summas 12 miljonit krooni Rietumu Banka kasuks.

Kinnistusraamatusse kantud kolmandate isikute õigused kinnisasjale lõppevad vara müügi korral avaliku enampakkumise korras.

Kinnistute suuline enampakkumine toimub 14. oktoobril Rakveres OÜ-s Reet Relviku Õigusbüroo. Enampakkumisele eelnevaks päevaks peab olema tasutud tagatisraha, mis on 10 protsenti enampakkumise alghinnast.

Ametlikest Teadaannetest nähtub, et kinnistute enampakkumisega samal päeval toimub Viru maakohtu Rakvere kohtumajas ka Rakvere Piiritustehase võlausaldajate üldkoosolek, mille päevakorras on nõuete kaitsmine ja pankrotitoimkonna liikmete tasustamine.

Rakvere Piiritustehase pankrotihaldur Relvik on varem BNS-ile öelnud, et ettevõte on võlgu ligi 70 miljonit krooni.

Rakvere Piiritustehase võlgade ja varade suurus on praegu hinnanguline ja varade tegelik maksumus selgub ekspertiisi käigus.

Kohus algatas Rakvere Piiritustehase pankrotimenetluse tänavu aprilli algul Eesti Gaasi ja Tartu Veski avalduste alusel. Algselt taotles ettevõte saneerimismenetlust, kuid loobus hiljem avaldusest.

Piiritustehase omanikeks on viimastel andmetel OÜ Unostar ja OÜ Renessa Haldus. Ettevõte on omanike kaudu seotud ka endise alkoholitootja Onistariga.

Krediidiinfo andmeil jäi Rakvere Piiritustehas 2007. aastal 94,4 miljoni kroonise müügitulu juures 14,6 miljoni krooniga kahjumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles