Tamsalus avati eakate päevakeskus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu eakate päevakeskuse avamine.
Tamsalu eakate päevakeskuse avamine. Foto: Ain Aasa

Rahvusvahelisel eakate päeval, 1. oktoobril avati Tamsalus eakate päevakeskus


Eakate koostegutsemiseks avatud päevakeskus, kus põrandapinda 75 ruutmeetrit, asub Tamsalu kultuurimajas. Esialgu oli hoone selles osas Tamsalu kultuurimaja juhataja ametikorter.

"Kuid neid ruume ei kasutatud juba aastaid elukohana, vaid asjade panipaigana. Tamsalus elamufondist puudust ei ole ja antud korteri säilitamine polnud mõttekas," rääkis Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg. "Kuna korter on tsentraalselt köetav, siis oli mõistlik võtta see kasutusele," lisas ta.

Septembri lõpuks said ruumid remonditud. Seal on võimalik Tamsalu eakatel tegelda kangastelgedel kudumisega ja arvutiõppega, omavahel suhelda, tähtpäevi tähistada, osaleda koolitustel ja pesu pesta.

"Remonti toetas 90protsendilise osaga Euroopa Liidu LEADER-programm. Omaosaluse kattis Tamsalu vald," selgitas Toomas Uudeberg.

Tamsalu kauaaegne pedagoog ja koduloouurija, praegu pensionipõlve pidav Karin Poom oli eakate uue päevakeskuse avamisega rahul. "Vanast armsaks saanud päevakeskuse majast lahkumine oli paljude eakate jaoks kindlasti kurb. Hulk kauneid mälestusi on hoonega seotud. Kuid 1923. aastal ehitatud maja oli amortiseerunud ja vajas suuri investeeringuid," rääkis Karin Poom.

Tema arvates on uuel päevakeskusel see eelis, et pole enam kütmismuret, mis oli puuküttega majas.
"Tamsalu eakad on energilised ja tublid ning väärivad igati oma päevakeskust," arvas Poom.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles