Imelise vanaema konkursile esitati Lääne-Virumaalt kolm vanaema

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanavanemad rõõmustavad oma järeltulijaid tihti omavalmistatud kudumitega.
Vanavanemad rõõmustavad oma järeltulijaid tihti omavalmistatud kudumitega. Foto: Margus Ansu

Vanavanemate fond korraldab kolmandat korda konkursi imelise vanaema tiitlile. Lääne-Virumaalt esitati imelise vanaema konkursile kolm vanaema: Salme Heinla Haljala vallast, Mall Vehiku Rakverest ja Juta Vodja Kundast.

Salme Heinla on kolme tütre ema, seitsme lapselapse ja nelja lapselapselapse vanaema ja vanavanaema. Oli emaks ka perre võetud kasulapsele.

Salme Heinla jagas õpetajana teadmisi emakeelest, kujundas noorte inimeste väärtushinnanguid, õpetas armastama oma väikest rahvast ja isamaad, olles ise kõigile eeskujuks.
Ta on alati huvi tundnud ümbritseva elu vastu ning kaasa rääkinud oma kodupaiga elu edendamisel, tema eestvedamisel loodi Haljala kooli ajalootuba ning Haljala valla kodulootuba-muuseum.

Salme Heinla on erakordselt loominguline inimene ning pensionipõlves on tal ilmunud neli luulekogu, mille värsid räägivad isamaast ja Eestimaa loodusest.

Oma lastelastele ja lastelastelastele on ta hoolitsev memme, kelle nooruslikkust, loomingulisust ja mängulusti võiksid kadestada temast palju nooremad inimesed.

Salme Heinla tegutseb aktiivselt Haljala valla päevakeskuses, korraldades pensionäridele harivaid ja huvitavaid üritusi.

2007. aastal andis Haljala vallavolikogu Salme Heinlale valla aukodaniku tiitli.

Rakvere linnas elav vanaema Mall Vehik kasvatab oma orvuks jäänud lapselast Anna-Bret Vehikut. Ta on väga hoolitsev vanaema.

Vanaema Juta Vodja Kundast on pensionäride ühingu Videvik juhatuse liige ja aktiivne taidleja.

Ta on alati valmis aitama eakaid ning naabreid. Oma lastelastele on ta super vanaema - tegeleb nendega pidevalt, andes eeskuju oma käitumise, käsitöö ja kokakunstiga. Juta Vodja on alati elurõõmus, elujaatav ja abivalmis.

Imelise vanaema konkursi eesmärk on esile tõsta aktiivseid, ühiskonnaelus kaasa löövaid avara silmaringiga vanaemasid-vanaisasid, kes muu kõrval jõuavad olla ka hoolivad vanavanemad oma lapselastele, neisse positiivset ellusuhtumist sisendada ja laialdasi huvisid äratada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles