Bussijaamast ei saa enam maaliinide kuukaarte

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere bussijaamas on teade reisjatele: lähiliini kuupileteid AS Gobus kontorist.
Rakvere bussijaamas on teade reisjatele: lähiliini kuupileteid AS Gobus kontorist. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aktsiaselts GoBus lõpetas Rakvere bussijaamas kuupiletite müügi lähiliinide bussidele, mis tekitab reisijates pahameelt, sest Aia tänava kontoris kuupileti järel käimine on inimeste jaoks ebamugav.


Pajustist liinibussiga Rakveresse tööle käiv Urve Pärnsalu kurtis, et Rakvere bussijaamas on lõpetatud maaliinide kuukaartide müük ja inimesed suunatakse neid ostma Aia tänavale bussiparki.

"No kuidas ma sinna lähen, seal müüakse kuukaarte ainult tööajal," pahandas Pärnsalu ja lisas, et äkki viiks bussijaama ka siis juba Aia tänavale, sest enamik busse seisab niikuinii seal.

Inimesed pahandavad
Rakvere bussijaama infoletis kuukaarte müünud Bussireisid OÜ müügisekretär Anu Kasler ütles, et AS GoBus lõpetas lepingu maaliinide kuu­kaartide müümiseks bussijaamas ja alates 20. septembrist tõepoolest neid enam bussijaamast osta ei saa.

"21. kuupäeval hakatakse järgmise kuu kuukaarte müüma ja iga päev olen pahaste inimeste käest võtta saanud," lausus Kasler.

Naine sõidab ka ise bussiga maalt linna tööle. "Inimesed tunnevad mind ära ja astuvad isegi bussis ligi ja pärivad aru," lisas ta.

Kasler arvas, et kuukaartide müügi lõpetamine bussijaamas õige tegu ei ole. "Maainimesed ei teagi, kuidas nad Aia tänavale saavad, pealegi on tööpäeval vaja selleks jupp aega varuda," rääkis Anu Kasler.

Vahendustasust sai küll
GoBus Rakvere regiooni tehnikadirektor Rein Kaljuveer ütles, et GoBus on ainus bussifirma, kes üldse maaliinidele kuukaarte pakub. "Bussijaam tahab meie käest saada vahendustasu, sellega kaotame päris arvestatava summa," põhjendas Kaljuveer.

Maavanem Einar Vallbaumi andmetel ulatus GoBusi poolt Bussireisidele kuukaartide müügi eest makstav summa 5000 kroonini kuus.

"Paljud bussifirmad ei taha üldse bussijaamas pileteid müüa, meie üksi ka ei jaksa Bussireise üleval pidada," lisas Rein Kaljuveer.

Rakvere linnaliinide kuukaarte müüakse bussijaamas edasi, sest selleks kohustab GoBusi maavalitsusega sõlmitud leping, maaliinide kuukaarte leping müüma ei kohusta. Rein Kaljuveer täpsustas, et kaugema kandi sõitjatele, näiteks Tamsalu või Roela inimestele, on kuukaardi vormistanud soovi korral ka bussijuht.

"Aga tegelikult soovitame inimestele GO IN kaarti, mis on kuukaardist soodsam," ütles Rein Kaljuveer.
Ettemaksuga GO IN kaart annab vähemalt kümneprotsendilise soodustuse kõikidel GoBusi liinidel, välja arvatud linnaliinid.

"Kuupileti soodustus on sama suur, aga kui inimene juhtub näiteks haigeks jääma või mõnel muul põhjusel päris iga päev ei sõida, siis läheb raha raisku, GO IN kaart arvestab aga ainult reaalseid sõite," selgitas Kaljuveer.

Ka GO IN kaardi vormistamiseks peab minema Aia tänavale bussifirma kontorisse, kuid piisab ühekordsest käimisest, edaspidi saab kaardile raha kanda oma pangakontolt.

"Inimesed millegipärast ei kipu kuukaarte GO IN kaardi vastu vahetama, ilmselt on harjumuse jõud väga suur," arvas Rein Kaljuveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles