Maakonna eakad pidasid spordihallis konverentsi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverents "Eakas inimene ja tänapäeva ühiskond".
Konverents "Eakas inimene ja tänapäeva ühiskond". Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru Pensionäride Liit korraldas pühapäeval Rakvere spordihallis eakate päevale pühendatud konverentsi "Eakas inimene ja tänapäeva ühiskond", kuhu tuldi kokku üle maakonna.


Eakad said ka ostelda väiksel laadal, kus pakuti müüa näiteks ravimtaimeteesid ja käsitööd, ning kuulata Jüri Takjase ansambli kontserti.



72aastane Eduard ütles, et on eakate päevale pühendatud üritusel käinud igal aastal. "See on huvitav ja vajalik üritus," lausus mees ja lisas, et tore on ka see, et inimesed tulevad kodust välja ja saavad kokku.



Rakverlane Alide-Maria Pihlamägi hindas ürituse seltskondlikku poolt samuti kõrgelt. Talle meeldis ka, et kohale olid kutsutud suuremate erakondade esindajad, kes poliitikast ja oma tegemistest rääkisid.



Konverentsil esinesid ettekannetega psühholoog Tiina Kallavus, Eesti Töötukassa Lääne-Virumaa osakonna juhataja Ene Kesler, Rakvere spordihalli direktor Erich Petrovits ning giid ja OÜ Viru Reisid esindaja Enn Käss.



Erich Petrovits rääkis muu hulgas, et eakad on Rakvere spordikeskuse üks aktiivsemaid sihtrühmi: kui neile mõni üritus toimub, tulevad nad kohale ka siis, kui reklaami ei tehta.



Ene Kesleri sõnul pole kõige suurem tööpuudus mitte vanemaealiste, vaid äsja kooli lõpetanud noorte hulgas. Vanemaealiste olukorra tööturul teeb aga natuke keerulisemaks see, et kui eakam inimene on töötuks jäänud, siis on tõenäosus tööd leida tema puhul väiksem kui noortel.



"Tundke rõõmu oma vabast ajast, mida saate kasutada, nagu ise tahate. Lugege, lahendage ristsõnu, tehke ennast internetiga sinasõbraks, see aitab väga palju. Suhelge pereliikmete, sõpradega," soovitas Kesler säilitada aktiivne ellusuhtumine neil, kes on pensionile jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles