STV kliendid jäid kaabli lõhkumise tõttu tundideks internetita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX
Kümned tuhanded telekommunikatsioonifirma STV kliendid kõikjal Eestis jäid teisipäeval Eesti Raudtee valguskaabli lõhkumise tõttu rohkem kui kolmeks tunniks interneti, televisiooni ja telefonisideta.

Ekskavaatorijuht lõhkus kella 11 ajal Harjumaal Lagedil raudtee muldkeha kaevetööde käigus Eesti Raudtee sidekaabli, mistõttu jäi ligi 20 000 STV klienti interneti, televisiooni ja telefoniteenusteta. Eesti Raudtee parandas kaabli kella 14.30-ks.

Katkestuse ajal oli STV teenuste kasutamine katkenud Narvas, Jõgeval, Sillamäel, Tartus, Tamsalus, Rakveres, Tapal ja Viljandis.

AS-i STV tehniline direktor Aleksander Kaasik ütles BNS-ile, et tegemist on Eesti Raudtee kaabliga, mida STV oam teenuste pakkumiseks rendib. Kaabel kulgeb Tallinnast Tapani ja sealt edasi Narva ja Tartu suunas.

Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase ütles BNS-ile, et kaabli lõhkus kella 11 ajal Lagedil Tallinna-Tapa raudteelõigu remonditööde käigus ekskavaator.

"Raudtee remonditööde peatöövõtja on AS Volker Rail RTE. Meile teadaolevalt lõhkus kaabli alltöövõtja raudtee muldkeha ehitustööde käigus," lausus Glase.

Kaabli lõhkumisest tekkinud rahalist kahju ei osanud Glase veel hinnata.

Purunenud kaabel on 21-kiuline Eesti Raudtee optiline kaabel. Glase sõnul toimisid kõik Eesti Raudtee süsteemid hoolimata kaabli purunemisest, kuna liiklusjuhtimine ja infovahetus on raudteefirmal dubleeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles