Ida prefektuurile teevad muret purjutavad alaealised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Jõhvis ja Kohtla-Järvel viimasel ajal korraldatud politseioperatsioonid näitavad, et kooliaasta alguse järel on suurenenud nädalalõppudel alkoholi pruukivate alaealiste hulk.


Septembri lõpus ja oktoobri alguses kahe nädala lõpul korraldatud reididega jäid korrakaitsjatele Jõhvi ja Kohtla-Järve tänavatel vahele 14 alkoholi tarvitanud alaealist. Tänavu üheksa kuuga on aga Jõhvi teeninduspiirkonna politseinikud selgitanud välja 401 alkoholi tarbinud alaealist.

Jõhvi politseiosakonna vanemkonstaabli Annika Elmi sõnul on noorte purjutamine ja sellega kaasnev ebaadekvaatne käitumine sagenenud just kooliaasta alguses.

"Politseiosakonnas selgub tihti tõsiasi, et lapsele järgi tulnud vanemad saavad ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui selgub, et kodus ja koolis hästi käituv ja headele hinnetele õppiv laps on sattunud tänaval olles seadusega pahuksisse," ütles Elm.

Tema sõnul tuleb politseil oma igapäevatöös puutuda kokku ka selliste lapsevanematega, kes oma alaealisele lapsele politseiosakonda järgi tulles toidavad lapse karistamatuse tunnet sellega, et ei näe juhtunus midagi hukkamõistmist väärivat.

"Selline käitumine on igati taunitav, sest sulgedes silmad ühe lapse poolt sooritatud seaduserikkumise puhul annab vanem talle sõnumi selle kohta, et võib ka teisi seadusi rikkuda," selgitas Elm.

Politsei soovitab vanematel oma lastega maha istuda ja selgitada neile õigusrikkumiste tagajärgi. Samuti tuleks huvi tunda, millega lapsed vabal ajal tegelevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles