Debati vastu valitseb netis elav huvi

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisdebatt Rakvere teatris.
Valimisdebatt Rakvere teatris. Foto: Meelis Meilbaum

Läinud teisipäevast valimiseelset debatti Rakvere teatri kohvikus sai lisaks kohapeale kogunenud sajakonnale huvilisele kuulata ka interneti teel, kus otseülekandest saadi osa ligi 1300 erinevast arvutist.

Kuna debatti saab Rakvere teatri koduleheküljele minnes kuulata ka nädalajagu tagantjärele, kasvab see number iga tunniga.


Rakvere teatri projektijuht Heigo Teder ütles, et kuna esimese debati põhjal võis eeldada, et huvi on suur, siis otsustas Rakvere teater appi võtta oma heli- ja arvutitehnikud ning kaasas oma multimeedia partneri.
Nii pandi püsti ülekandejaam, tänu millele kanti esmakordselt interneti vahendusel kogu debatt live-helis kõikide huvilisteni üle terve Eesti.
„See on ilmekaks tõestuseks, et kodanikud on siiralt huvitatud ühiskondlikult teravate aruteludel osalemisest ning tänapäevane tehnika ulatab selleks oma abikäe, kui puudub inimesel võimalus kohale tulla," ütles Teder.
Järgmiseks debatiks on Rakvere teater ja Virumaa Teataja seadnud endale veel suurema eesmärgi - edastada koos heliga ka kvaliteetset videopilti.
Rakvere teatri ja Virumaa Teataja koostööna toimunud debatisarja järjekordne aruteluõhtu oli seekord keskendunud naistele. 13. oktoobril kell 19 jõuab debatisari kultuuriteemadeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles