Tarva karikatee lõppes napi kaotusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste korvpalli karikavõistluste veerandfinaalmängus pidi BC Rakvere Tarvas tunnistama vana rivaali TTÜ korvpalliklubi (KK) nappi paremust, pingeline punkt-punkti heitlus lõppes pealinlaste võiduga 65:62 (poolaeg 32:34).


Paide uude spordihoonesse kogunenud arvukas korvpallipublik nägi viimaste sekunditeni põnevat heitlust. Ehkki TTÜ läks avaveerandil 11:3 juhtima, vähendas BC Rakvere Tarvas tabavate kaugvisetega vahe paarile punktile, veerandaja lõpul seisid tablool siiski TTÜ edunumbrid 23:16.

Teise veerandaja alguses hoidis TTÜ oma seisu, ent veerandaja keskel läks Tarvas tänu Valmo Kriisa ja Ardo Ärmpalu tegutsemisele kohtumist juhtima. Avapoolaeg kuuluski Tarvale 34:32.

Teist poolaega alustas Rakvere meeskond hästi. Kuigi TTÜ pani vastu maaala kaitse, suudeti seda kaugvisetega murda ja nii oli kolmanda veerandaja lõpus Tarval kohtumise suurim eduseis (48:40).

Otsustaval veerandajal võttis mängu enda peale pealinlaste kapten Reimo Tamm, kelle üheksa punkti tõid TTÜ taas mängu tagasi. Veerandaja keskel oli Kristjan Makke tabamuse ja vabaviske järel tablool juba TTÜ eduseis 56:55.

Jätkus pingeline punkt-punkti mäng, kus mõlemal meeskonnal oli võiduks võimalusi. Otsustavaks sai TTÜ palluri Kristo Orula kaugvise, mis viis nad nelja punktiga juhtima. Lõpusekunditel ei suutnud Tarvas palli korvi saata ja nii pääses eeloleval nädalavahetusel Saku Suurhallis peetavale finaalturniirile TTÜ meeskond.

Tarva parim oli mängujuht Valmo Kriisa 18 punkti ja kuue lauapalliga, kolm kaugviset tabanud Kristo Saage lõpetas mängu 17 punkti ja kaheksa lauapalliga, Ardo Ärmpalu arvele jäi 12 punkti ja üheksa lauapalli.

TTÜ meeskonnas tõi kapten Reimo Tamm 15 punkti, neist üheksa just otsustavatel hetkedel. Joosep Pokla lisas 12 ja Kristjan Makke 11 punkti.

Karikavõistluste finaalturniirilt napilt eemale jäänud Rakvere Tarva meeskond alustab teisipäeval, 13. oktoobril Eesti meistrivõistluste mängudega G4S korvpalli meistriliigas. Esimeseks vastaseks on Tallinna Kalevi meeskond.

Kohtumine Rakvere spordihallis algab kell 19. Pilet mängule maksab 50 ja sooduspilet 25 krooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles