Apteekides erinevad mõned hinnad märkimisväärselt

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Linnaapteegi proviisor Tiina Kompus.
Rakvere Linnaapteegi proviisor Tiina Kompus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuigi retseptiravimid maksavad kõigis Eesti apteekides enam-vähem ühepalju, siis käsimüügiravimite ja muude kaupade hinnad erinevad oluliselt.


Virumaa Teataja toimetusse pöördus mees, kes peab kasutama mitut ravimit ning soovis teada, kus neid Rakveres ja Lääne-Virumaal kõige odavamalt saada.


Apteegid ei ole pelgalt ravimipoed, seal müüakse ka vitamiine, hügieenitarbeid, loodustooteid, apteegikosmeetikat ja muud sellist.

Eeldus, et apteekides on retseptiravimitel oluliselt erinevad hinnad, kinnitust ei leidnud.

Rakvere Linnaapteegi proviisor Tiina Kompus selgitas, et Eesti apteegid ostavad ravimeid ühtedelt ja samadelt firmadelt ning protsendi, mille apteek võib juurde arvestada, on riik kindlaks määranud.

Samas saab võrrelda vaid täpselt samasid rohtusid, ent tegelikult kirjutavad arstid enamasti välja toimeaine ning sama toimeainega erinevate ravimite hinnad võivad oluliselt kõikuda.

Käsimüügiravimite ja muude kaupade hinnad võivad aga apteekides erineda küll ja üsna oluliselt.


Näiteks valuvastane käsimüügiravim Ibuprofen-Gindex maksis eile Virumaa Apteegi Haljala haruapteegis 17 krooni 40 senti, Rakvere Linnaapteegis aga 14 krooni.

Always Night Duo hügieenisidemed maksid eile Virumaa Apteegi haruapteegis Rakveres Tuleviku tänaval 50.80; Rakvere Linnaapteegis 45.80. Steriilse sideme rull (samade mõõtmetega) maksis eile Rakvere Linnaapteegis 12.80, Tapal Jaama apteegis 6.90 ja Virumaa Apteegi Haljala haruapteegis 8.10.

Tiina Kompuse sõnul ei saa aga öelda, et üks apteek on üldiselt kallim kui teine, sest allahindlused on erinevatele toodetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles