Repliik: Veel üks tore päev

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Valitsus otsustas eile, et Eesti saab juurde ühe uue tähtpäeva, milleks on vanavanemate päev septembrikuu teisel pühapäeval, et aidata järeltulevatel põlvedel teadvustada, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad. Teisest küljest soovib riik sellega näidata üles austust eakate vastu.

Kuigi kõik vanaemad ja vanaisad on ka emad ja isad, kellele kalendris pühendatud päris oma päev, on igati kiiduväärt, et memme ja taati peetakse veel ühe erilise päeva vääriliseks, sest küllaltki sageli võetakse vanavanemaid kõigi meie argiste toimetuste juures iseenesest mõistetavatena.

Memmel on alati lõhnavad pannkoogid ja maasikamoos laual lapselapsi ootamas ning vanaisa parandab katkise nuku või auto.

See ongi ju vanavanemate töö.

See päev annab võimaluse killukesegi hoolt ja armastust kõikidele Eestimaa vanavanematele tagasi anda. Igatahes, tore päev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles