Energeetikute ametiühing kavandab protestiaktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti elektrijaam.
Balti elektrijaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Energeetikute ametiühing ootab reedeselt koondamiseteemaliselt kohtumiselt Eesti Energia juhtkonnaga kompromissi ning kavandab protestiaktsioone.

Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liidu esimees Sander Vaikma ütles, et eesmärk ei ole aktsioone korraldada, vaid oma liikmeid kaitsta. Ta avaldas lootust, et sünnib kompromiss.

Energeetikud kavandavad piirkondliku ajalehe Põhjarannik andmetel teedel protestiaktsioone. Vaikma sõnul tegelevad võimalike aktsioonide kavandamisega Balti Eelektrijaamade Ametiühing ja Narva Energia Ametiühing.

Vaikma sõnul toimub neljapäeval ametiühingute liidu juhatuse koosolek ja reedel kohtumine Eesti Energia juhtkonnaga, pärast mida on kindel, mis ja kuidas toimuma hakkab.

Aktsioonide toimumise tõenäosuse kohta ütles Vaikma, et kindel on see siis, kui asi toimub. "Meie hoiame kogu aeg raudu tules," lisas ta.

Põhjarannik kirjutas teisipäeval, et Narva energeetikute ametiühingu hinnangul on Eesti Energia AS-i Narva Elektrijaamade juhtkonna otsus vähendada elektrijaamades 82 töökohta alles "esimene pääsuke".

Ametiühingujuhi Vladimir Aleksejevi sõnul võib 82 töökoha kaotamine tähendada 120-130 töötaja koondamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles