Rakvere piiritusetehase varad jäid taas müümata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas.
Rakvere piiritustehas. Foto: Vello Taimre

Pankrotis ASi Rakvere Piiritustehas pankrotihalduri sõnul tunnustati kolmapäeval toimunud nõuete kaitsmise koosolekul ettevõtte vastu nõudeid mahus 57,4 miljonit krooni.

ASi Rakvere Piiritustehas pankrotihaldur Reet Relvik ütles BNSile, et kokku esitati koosolekul nõudeid 77,27 miljoni krooni väärtuses, millest osa tagasi lükati.

Relviku sõnul on ettevõtte peamised võlausaldajad Rietumu Banka ja Onistar Trading AS. Ta lisas, et vaid Rietumu Banka nõue on piiritustehase varaga tagatud.

Halduri hinnangul on ettevõtte varade maht ligikaudu 35-40 miljonit krooni.

Kolmapäeval toimus ka Rakvere piiritustehase varade müük enampakkumisel, mis Relviku sõnul ebaõnnestus. "Piiritusetehase kinnistutele ega tervikvarana müügis olnud sõidukitele pakkumisi ei laekunud," selgitas ta.

Relvik märkis, et praegu käivad ka arutelud, kuidas varade müügiga edasi minna.

Enampakkumisel olid piiritustehase varadest tervikvarana müügis Lääne-Virumaal Moe külas ja Rakvere linnas Kalda tänaval asuvad tootmismaad alghinnaga 37 miljonit ning Tapa linnas asuv kinnistu alghinnaga kolm miljont krooni.

Varem olid kinnistud müügis vastavalt 46 miljoni ja viie miljoni kroonise alghinnaga.

Moe küla kinnistu üldpind on 13,9 hektarit ning Rakvere linnas Kalda tänaval asuva kinnistu üldpind 29.741 ruutmeetrit. Kinnistud on koormatud vastavalt 12 miljoni krooni ja 48 miljoni krooni suuruste hüpoteekidega ASi Rietumu Banka kasuks.

Lisaks kuulus tervikvarade enampakkumise nimistusse 17 transpordivahendit - peamiselt poolhaagised ja veoautod. Transpordivahendite alghind 1,09 miljonit krooni sisaldus ka tervikvarade enampakkumise alghinnas.

Tapa linnas Kauba tänaval asuva tootmismaa otstarbega 6744 ruutmeetri suurusel kinnistul asub laohoone, mille juurde tuleb raudteeharu. Kinnistu on koormatud hüpoteegiga summas 12 miljonit krooni Rietumu Banka kasuks.

Kohus algatas Rakvere Piiritustehase pankrotimenetluse tänavu aprilli algul Eesti Gaasi ja Tartu Veski avalduste alusel. Algselt taotles ettevõte saneerimismenetlust, kuid loobus hiljem avaldusest.

Rakvere Piiritustehase omanikeks on viimastel andmetel OÜ Unostar ja OÜ Renessa Haldus. Ettevõte on omanike kaudu seotud ka endise alkoholitootja Onistariga.

Krediidiinfo andmeil jäi Rakvere Piiritustehas 2007. aastal 94,4 miljoni kroonise müügitulu juures 14,6 miljoni krooniga kahjumisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles