Ministeerium avaldas Uus-Kiviõli kaevanduse KMH programmi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikarjäär..
Põlevkivikarjäär.. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Keskkonnaministeerium avalikustas Eesti Energia Kaevandused AS poolt Uus-Kiviõli uuringuväljale kavandatava Uus-Kiviõli kaevanduse rajamise keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi.


Eesti Energia Kaevanduste taotletav Uus-Kiviõli põlevkivikaevanduse mäeeraldis asub Ida-Viru maakonnas Maidla ja Mäetaguse vallas, selgub Ametlikest Teadaannetest.

Mäeeraldise piires paikneb 207,867 miljonit tonni kaevandatavat põlevkivi.

Eesti Energia Kaevandused soovib luba kaevandamiseks 25 aastaks maksimaalse aastamääraga kuus miljonit tonni. Uus-Kiviõli mäeeraldise pindala on 6207 hektarit.

Taotluse kohaselt rajataks põlevkivi kaevandamiseks allmaakaevandus, kust kaevandatud mäemass viiakse autotranspordiga Aidu karjääri rikastusvarbrikusse.

Kaevandatava põlevkivi kasutusalad on energeetikatööstuse kütus ja keemiatööstuse tooraine.

Ettepanekuid ja vastuväiteid keskkonnamõju hindamise programmi kohta ning küsimusi saab keskkonnaministeeriumile esitada kuni 3. novembrini 2009. KMH programmi avalik arutelu toimub samal päeval.

Uus-Kiviõli põlevkivikaevanduse KMH viib läbi AS Kobras.

Eesti Energia Kaevandused esitas Uus-Kiviõli mäeeraldise kohta kaevandamisloa taotluse 2005. aasta jaanuaris.

2004. aasta lõpus taotlesid samale alale kaevandamisluba VKG Aidu Oil ja Merko Kaevandused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles