Häältekuningaks tõusis Andres Jaadla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal osutus paljude jaoks pisut üllatuslikult suurimaks häältekogujaks Rakvere linnapea Andres Jaadla 796 häälega. Telemees Peeter Võsa jäi häälekogujate arvestuses neljandale kohale.


Kui nelja aasta eest kogus Andres Jaadla Rakveres valimiste võitjana 379 häält, siis tänavu oli tema saak üle kahe korra suurem ja 796 valija toetust tegi mehest kogu maakonna suurima häältepüüdja.

Väga palju ei jäänud Jaadlast maha ka sotsiaaldemokraatide esinumber Rakveres Rannar Vassiljev, keda toetas 740 valijat.

Erukindral Urmas Roosimägi valimisliidust Valgejõgi kogus Tapa vallas 678 häält, telemees Peeter Võsa, kes toodi Rakverre keskerakonda tugevdama, oli neljas, kes sai kokku üle poole tuhande hääle - teda toetas 582 valijat.

Paremuselt viienda tulemuse saavutas nelja aasta eest maakonnas kõige rohkem hääli kogunud Vinni vallavanem Toomas Väinaste 458 häälega. Neli aastat tagasi oli tal sadakond toetajat rohkem.

Suuremate häältepüüdjate esikümnesse mahtusid veel Peep Vassiljev (434 häält Sõmeru vallas), Mihkel Juhkami (422 häält Rakvere linnas), Andrus Blok (366 häält Rakke vallas), Indrek Saar (327 häält Rakvere linnas) ja Toomas Uudeberg (326 häält Tamsalu vallas).

Arvestatava häältesaagi ehk üle 250 valija toetuse said ka Kuno Rooba (323 häält Tapa vallas), Aivar Lankei (297 häält Kadrina vallas) ja Aarne Laas (255 häält Laekvere vallas).

Kõige "odavamalt" pääses volikogusse Kati Kirsipuu Rakke vallas. Temal piisas volikogu koha saamiseks üheteistkümne hääle kogumisest rahvaliidu nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles