Poliitikutest oli Lääne-Virumaal edukaim Indrek Saar

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu liikmeid kandideeris kohalikel valimistel Lääne-Virumaal kolm, kõik Rakvere linnas. Neist saavutas parima tulemuse Indrek Saar sotsiaaldemokraatide nimekirjas, kes kogus sotsiaaldemokraatide nimekirjas 327 häält.

Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Toomas Varekit toetas 111 valijat, samas nimekirjas olnud kunagist Lääne-Viru maavanemat Lembit Kaljuveed 28 inimest.

Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideerinud eksmaavanemast siseminister Marko Pomerants pälvis 165 valija toetuse.

Kolmas eksmaavanem Urmas Tamm kandideeris samuti Rakveres keskerakonna nimekirjas, tema poolt andis oma hääle 129 valijat.

Maavanem Einar Vallbaum kandideeris Kundas reformierakonna nimekirjas. Vallbaumi toetas 43 valijat.

Kõik ülalnimetatud peale Lembit Kaljuvee osutusid ka valituks, kuid volikogus saab neist tööle asuda vaid Urmas Tamm, teised peaksid kohalikus volikogus tööle asumiseks oma senisest ametist loobuma.

Indrek Saare asemel pääseb Rakvere linnavolikogusse asendusliikmena Marti Kuusik, Toomas Vareki asendusliige on Oleg Bõkov, Marko Pomerantsi asmeel saab volikogusse Heli Kirsi ja Einar Vallbaumi asemel pääseb Kunda volikogusse Ahto Tull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles