Isikumandaadiga pääses volikogusse 24 inimest

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa rahvaliitlaste juht Andrus Blok (esiplaanil).
Lääne-Virumaa rahvaliitlaste juht Andrus Blok (esiplaanil). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal kogus erinevatesse volikogudesse kandideerides isikumandaadi jagu hääli 24 inimest.

Kadrina vallas said isikumandaadiga volikogusse valimisliidu Koduvald nimekirjas kandideerinud Aivar Lankei (kogus üle kahe isikumandaadi), Laili Konist ja Ülo Kais.

Kundas kogus isikumandaadi jagu hääli keskerakondlane Meelis Reskov, Laekveres rahvaliitlane Aarne Laas (üle kolme isikumandaadi), Rakkes tema erakonnakaaslane Andrus Blok (üle nelja isikumandaadi).

Rakvere vallas sai üle kahe isikumandaadi Aivar Aruja keskerakonna nimekirjast.

Kõige rohkem - neli isikumandaadiga volikogusse pääsejat - oli Rakvere linnas. Isikumandaadi jagu said hääli täis Andres Jaadla (REF), Rannar Vassiljev (SDE), Peeter Võsa (KE) ja Mihkel Juhkami (IRL). Neist kaks esimest said kumbki täis kahe isikumandaadi jagu hääli.

Sõmeru vallas kogus Peep Vassiljev (VL Üheskoos) pisut alla nelja isikumandaadi jagu hääli, Tamsalu vallas said isikumandaadi valimisliidu Tamsalu vald nimekirjas kandideerinud Toomas Uudeberg (üle kolme isikumandaadi) ja Andrus Freienthal.

Kolm inimest pääses isikumandaadiga volikogusse Tapa ja Väike-Maarja vallas. Tapal said isikumandaadi Urmas Roosimägi ja Elmu Koppelmann valimisliidust Valgejõgi ja Kuno Rooba SDEst. Roosimäel jäi pisut puudu neljast, Roobal aga kahest isikumandaadist.

Väike-Maarjas said isikumandaadi Aare Kalson (KE), Rein Möldre (VL Koduvald) ja Sven Kesler (IRL).
Vinni vallas pääsesid isikumandaadiga volikogusse Toomas Väinaste (KE), kes kogus peaaegu kolme mandaadi jagu hääli, ja Vello Tafenau (RL).

Ka Viru-Nigulas pääses isikumandaadiga volikogusse kaks inimest - Guido Reimer (REF) ja Raivo Heinmets (SDE).

Suhteliselt oli Lääne-Virumaal kõige edukam kandidaat Rakke vallavanem Andrus Blok, kes kogus üksinda 4,23 mandaadi jagu hääli ehk 30,44% kõigist Rakke vallas antud häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles