Rakveres Kroonikeskuse parklas jalutas kährik

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kährik. Pilt on illustratiivne.
Kährik. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu.

Assamalla kandi mees Raivo Tomson, kes oli parajasti naist Rakverre tööle viimas, nägi laupäeva varahommikul kella kuue paiku Krooni keskuse parkla vahetus läheduses jalutamas kährikut.


Loomake uudistas traatvõrguga aia ääres muruplatsil ja suundus seejärel Ferdinand Gustav Adoffi tänavale. Seal teda miski häiris ja ta jooksis tagasi.

Raivo Tomson üritas loomast ka pilti teha, kuid väle kährikkoer puges enne pakku.

"Ilus loom oli. Paistis teine noor ja terve olevat," rääkis mees.

Raivo Tomson on linnas ennegi metsloomi näinud, näiteks jäneseid ja Paide kandis sõites põtra, kuid kährikut seni mitte.

Igaks juhuks andis ta leiust teada häirekeskusele, sest kartis, et linnaelu võib loomale ohtlikuks saada. Häirekeskus edastas info keskkonnainspektsioonile.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul kinnitas, et nad on Rakvere kesklinnas uidanud kährikust teadlikud.

Metsaelanikke juhtub aeg-ajalt ikka linnadesse ning üksik väiksem terve loom inimestele ohtu ei kujuta ja suudab endagi tervist säästa. "Probleem võib tekkida juhul, kui selgub, et kährik pikemalt kaubanduskeskuse juurde elama jääb," ütles Tuul.

Küll aga rõhutas Tuul, et keskkonnainfo telefonil 1313 tuleks helistada siis, kui tee ääres või asulas jääb silma haige või vigastatud metsloom.


Samuti on mõistlik teada anda, kui linnaruumis eksleb ringi mõni suur loom, näiteks põder, kes võib liikluses kaose tekitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles