Repliik: Tea, mida sarjad

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Grünfeldt
Inna Grünfeldt Foto: VT

Virumaa kirjandusauhinna ja Eduard Vilde kirjandusauhinnaga pärjatud Andrus Kivirähki romaan "Mees, kes teadis ussisõnu" - valus teos, mis annab mõtlemisainet igale eestlasele -, on astunud taas orbiidile lauamänguna.


Kunstnik Asko Künnapi ja kirjaniku koostöös valminud mäng, mis ilmsesti sisaldab samavõrd musta huumorit kui teos ise, on tekitanud juba enne müügile jõudmist vastukaja. Paraku pole esimese negatiivse hinnangu andja ei teost lugenud ega mängu näinud.


Paralleelina meenub, kuidas Rakvere teatri vaatajat puudutavat ning seni edukalt mängitavat "Täismängu" naeruvääristasid üksnes need, kes polnud seda vaatamas käinud. Ka kunstnikele antakse tihtipeale hinnanguid ühtegi nende teost tundmata.


Sestap tahakski soovitada: tea, mida sarjad. Äkki polegi põhjust halvasti öelda, ja maailmas on sedajagu negatiivsust vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles