Laupäeval saab kõndida kliima kaitseks

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres viib kliimakõnd ka Vallimäele.
Rakveres viib kliimakõnd ka Vallimäele. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sel laupäeval kutsub erakond Eestimaa Rohelised kõiki eestimaalasi osalema rahumeelsel kliimakõnnil Tallinna Vanalinnas. Alustatakse kell 14 Riigikogu juurest ja kõnnitakse üle Vabaduse väljaku Tammsaare parki.

Rakveres toimub homme samuti kell 14 roheliste siinse eestkõneleja Allan Jaakuse eestvedamisel kliimakõnd: starditakse linnavalitsuse hoovist keskväljakule ja sealt linnuse kaudu linnavalitsuseni tagasi.


"Kasutame avatud ruumi põhimõtet, jaguneme väikestesse rühmadesse, et saaksime kõnni ajal diskuteerida kliimamuutuste teemal," märkis Jaakus ja lisas, et vanemad on teretulnud ka koos lastega.


Tegemist on osaga ülemaailmsest aktsioonist, kus erinevad riigid toovad laiema üldsuseni sõnumi, milles rõhutakse keskkonnateadlikule käitumisele.


Peatselt toimub Taanis Kopenhaagenis Kliimakonventsiooni osapoolte 15.tippkohtumine, kus püütakse kokku leppida olulisi samme kliimamuutuste ohjeldamiseks. Teadlaste hinnangul on Maa atmosfääri süsihappegaasi pikaajalise kontsentratsiooni ohutu tase õhus kuni 350 ppm (miljondikku), mis on praeguseks juba ületatud.


"Eesti olukord ei ole just kriitiline, kuid ka siin on väga palju sellist, mis peaks olema parem. Võime rääkida meie väga madala efektiivsusega põlevkivienergeetikast, halvasti planeeritud linnatranspordist ning lõpetada meie igapäevaste harjumustega kodus. Kui tegutseme üheskoos, suudame maailmale kätte anda õige kursi ning olla kindlad, et ka meie lapselapsi ümbritseks inimväärne elukeskkond," märgivad rohelised oma pressiteates.


Veebilehel 350.org on märgitud, et kliima kaitseks võetakse 24. oktoobril ette üle 4600 ürituse 177 maal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles