Vihula mõisa arendus jätkub - reedel avati ökospaa

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Vihula mõisa renoveerinud Taani-Inglise ühisettevõte Unique Hotels jätkab rahapaigutusega aastaid virelenud Vihula mõisas, reedel avati sealses tõllakuuris luksuslik öko-SPA. Seal ootavad külatajaid hoolitsuste toad, traditsiooniline puuküttega saun, fitness-ruum, mullivanni ja tünnisaunaga terrassid ning spa-lounge, kust saab nautida vaateid mõisapargile.

Vihula mõisa öko-SPA hoolitsustes kasutatavad tooted on naturaalsed, orgaanilised ja täiesti looduslikud. Paljud värskete kreemide-mikstuuride koostisosad on kasvatatud oma mõisaaias ning hooajal korjatakse need vahetult enne kasutamist. Rahvusvahelist mõõdet lisab Fleurs'i kaubamärk. Uus spaa annab üheksa uut töökohta.

Vihula mõisas on viimase pooleteise aasta jooksul ette võetud suuremahulised investeeringud, renoveeritud on kogu ajalooline mõisasüda. Tänaseks pakub Vihula mõis majutust 44 hotellitoas; lisaks on mõisakompleksis Jääkeldri trahter, von Schuberti veinibaar, Palmimaja konverentsi- ning banketiruum 100 inimesele, Õliaida seminariruum 30 inimesele ja peamaja seminariruum 12 inimesele; samuti teemaja ning veinikelder.

Vihula mõisa arenguprojekti eesmärgiks on järgmise kolme aasta jooksul taastada täismahus vana ja väärikas mõisaansambel, mis koosneb kahest härrastemajast, 25 muust ajaloolisest hoonest ja peaaegu 50 hektarist maast.

Laiemaks eesmärgiks on võetud arendada Vihula mõisast välja rahvusvaheline turismiatraktsioon. Arendajad annavad endale aru, et sellises mahus investeering majanduse madalseisus on suur väljakutse, kuid samas ka vajalik nii ettevõtte, Põhja-Eesti piirkonna kui ka üldiselt Eesti konkurentsivõime tõusuks.

Vihula Manor Country Club&Spa operaatoriks on Unique Hotels grupp. Ketti kuuluvad veel ka Von Stackelberg Hotel Tallinn, Unique Hotel Mihkli ja City Hotel Tallinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles