Juhtkiri: Aeg puhkamiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

See nädal on meie koolilastel hingamisaeg. Seesinane koolivaheaeg on võrdlemisi kipakal ajal - õues on niiske ja porine, rattaga ei sõida, väljas ei hängi.


Üksikutel on ehk võimalus koos perega põgeneda puhkuseks mõnesse soojemasse ja päikselisemasse paika, osa trotsib ilma, nagu näiteks noorkotkad, kes Rakvere tammikus oma välilaagrit pidasid.


Enamik koolilastest aga tõenäoliselt lihtsalt võtab vabalt - ja sedagi on väga vaja. Sest pingelisest õppetööst, pikkadest koolipäevadest ja kodustest kooliülesannetest kurnatud noortel on vaja ju ometi hinge tõmmata, olgu siis kas või niisama vedeledes.

Tarmukamad leiavad loomulikult koha, kus midagi asjalikumat teha. Üheks on kindlasti noortekeskused, mida paraku igasse Virumaa linna ja külla ei jagu. Kunda noortel on põhjust rõõmustada, sest remonditud noortemaja pakub rohkelt võimalusi, mida iga päev vähemalt poolsada noort on ka kasutanud.


Hea, et leidub neid, kes peavad tähtsaks ja tahavad noortega tegeleda, olgu siis omavalitsuse või mõne MTÜ kaudu, ning neid noortest hoolivaid inimesi, kes võtavad iga päev vastu koolist tulijaid, kui vaja, aitavad neil teha koolitükke, kuulavad muresid, korraldavad mänge ja organiseerivad üritusi.

Hea on seegi, et ka Lääne-Viru maavalitsus on rahaliselt toetamas noortekeskuste projekte. Tänavuse projektikonkursi prioriteetideks oli noori arendav tegevus alates sotsiaalsete toimetulekuoskuste arendamisest kuni tehnoloogiahariduseni.

Kõik on väga vajalik, kuid sageli jääb noorsootöötajal võhmast puudu just projektikirjutamisel ning nii mõnigi väärt ettevõtmine võib seetõttu vahendite puudusel takerduda.
Aga iga eduka projekti eelduseks on hea idee ja miks mitte ei võiks see tulla koolivaheajal just noortelt endilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles