Hans Kruusamägi aitas Eesti korvpalliseeniorid olümpiapronksile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Kruusamägi (all vasakul) pronksmedalid võitnud Simuna Ivaxi korvpallimeeskonnaga Sidneys.
Hans Kruusamägi (all vasakul) pronksmedalid võitnud Simuna Ivaxi korvpallimeeskonnaga Sidneys. Foto: Erakogu

Simuna Ivaxi omanik Hans Kruusamägi viis sponsorina Eesti korvpalliseenioride võistkonna veteranide olümpiamängudele Sidneysse ja oli ise seal pronksmedali võitnud meeskonna üks võtmemängijaid.


Vastne olümpiapronksi omanik Hans Kruusamägi rääkis, et sport on olnud talle hingelähedane aastakümneid.


"Kui nüüd võtta aega tagasi aastatesse 1980-1990, siis olin tulihingeline maadluse pooldaja. Simunas sai organiseeritud tolleaegsed rajooni meistrivõistlused maadluses. Ajad läksid ja maadlus vahetus korvpalliga," meenutas Kruusamägi.



Korvpallist saigi spordiala, millele ta pühendus.



"Korvpall on osavus ja liikumine. See on meeskonnamäng. Korvpall maandab kõik pinged. Loomulikult meeldib mulle mängida ja mängida ennast täielikult tühjaks, et saada sellest sportlik rahuldus," selgitas Hans Kruusamägi, kes on maakonnas tuntud mitmekülgse põllumajandusettevõtjana ja Väike-Maarja viimase volikogu koosseisu esimehena.



Tänavu kevadel otsustas ta õla alla panna Eesti veteranide korvpallimeeskonnale, et sõita oktoobris Sidneys peetavatele veteranide olümpiamängudele.



Et meeskonna sponsor oli Kruusamägi ettevõte Simuna Ivax, siis selle nime all Sidneys ka võisteldi.


Kuna meeskonna liikmeid oli üle Eesti, siis käis põhiettevalmistus Tallinnas. "Kevadest peale treenisime kaks korda nädalas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles