Viru-Nigula volikogu juhib Raivo Heinmets

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Heinmets.
Raivo Heinmets. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Neljapäeval esimest korda kokku tulnud Viru-Nigula vallavolikogu valis volikogu esimeheks Raivo Heinmetsa (SDE) ning volikogu aseesimeheks Kristel Hani (reformierakond).

Volikogu esimehe kadidaadiks esitati lisaks Raivo Heinmetsale ka keskerakonna nimekirjas kandideerinud Olav Kreen. Heinmetsa poolt hääletas seitse ja Kreeni poolt kolm vallavolinikku, üks volikogu liige puudus istungilt.

Aseesimehe kohale vaitud Kristel Hani toetasid kõik kümme kohal olnud volikogu liiget, rohkem kandidaate ka esitatud.
Reformierakonna esinumber Viru-Nigulas, abivallavanem Guido Reimer ütles, et Viru-Nigula vallas on koalitsiooni moodustanud kõik kolm volikokku pääsenud erakonda- reformierakond (viis kohta), keskerakond ja sotsiaaldemokraatlik erakond (kumbki kolm kohta).

Kuigi kohalike omavalitsuste valimised Viru-Nigula vallas võitis reformierakond, nad oma kanditaati volikogu esimehe kohale ei esitanud.

"Lähtusime põhimõttest, et tuleb arvestada ka rahva toetusega. Kõige rohkem hääli kogusin valimistel küll mina , kuid mina volikogu esimeheks ei kandideerinud ega ihka ka vallavanema kohta. Raivo Heinmets kogus teise häältesaagi, see oli üks peamisi põhjusi, miks toetasime teda. Me ei saa sellises väikses vallas ajada erakondlikku poliitikat, vaid peame rahva huvides ja koos tegutsema," sõnas Guido Reimer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles