Prokuratuur saatis noored julmad röövlid kohtusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse 15- ja 18aastase noormehe, keda süüdistatakse röövimises ja omavolilises sissetungis.

Et tegemist on kooliõpilastega, siis prokuratuur nende nimesid ei avalikusta.

Tänavu 20. augustil kohtasid 15aastane Mati ja 18aastane Tõnu Rakvere linna vahel 14aastast Ivarit (nimed on välja mõeldud).

Mati väänas Ivaril käe selja taha, pani talle taskunoa tera kõri lähedale ja lükkas ohvri Tõnu juurde, kel oli samuti nuga käes.

Mõlemad noakangelased ähvardasid Ivarit, et hakkavad tema sõrmi lõikama. Tõnu nõudis, et Ivar vahetaks oma korras mobiiltelefoni Tõnu katkise vastu.

Et röövlitel oli ikka veel nuga käes, siis ei jäänud Ivaril muud üle kui nõustuda. Järgmisel päeval võttis politsei Mati ja Tõnu kinni.

Kohus andis loa varem viiel korral kuriteo eest karistatud Tõnu eeluurimise ajaks vahi alla võtta.

Tõnu ja Matit süüdistatakse veel omavolilises sissetungis.

Tänavu 9. augustil ronisid nad koos 13aastase Peetriga (nimi on välja mõeldud) Rakveres Kastani tänavas osaühingu maa-alale, kus kahjustasid seal seisnud autot ja murdsid sisse kontorihoonesse.

Prokuratuur lõpetas Peetri suhtes alustatud kriminaalmenetluse, sest teda ei saa veel vanuse tõttu kriminaalvastutusele võtta.

Mati ja Tõnu süüasja hakatakse arutama Viru maakohtu Rakvere kohtumajas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles