Veokite järjekord Eesti idapiiril vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokite järjekord piiril.
Veokite järjekord piiril. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Maksu- ja tolliameti andmetel püsivad Eesti idapiiril pikad veokite järjekorrad, kuid võrreldes laupäevaga järjekord vähenes.


Narvas oli pühapäeva hommikul järjekorras 199 veokit ning Venemaale pääsu tuli oodata 70 tundi. Laupäeval oli Narvas 70tunnises järjekorras 205 veokit.

Koidula ja Luhamaa piiripunktis ootas pühapäeval Venemaale pääsu vastavalt 25 ja 55 veokit. Piiriületuseks kulub Koidulas hinnanguliselt 17 ja Luhamaal 33 tundi. Laupäeval ootas Koidulas 24-tunnises järjekorras 35 ja Luhamaal 40tunnises järjekorras 66 veokit.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on seejärel kord vähenenud, kord kasvanud. 2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas enam kui 500 veokit. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Venemaa on nii piiririikidele kui ka Euroopa Liidule korduvalt lubanud olukorda parandada, kuid pole seda suutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles